Annonce
Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Cykelstierne langs Frøjkvej er nogle af dem, som har set bedre dage, mener Holstebro Cykelmotion.Foto: Johan Gadegaard
Cykelstierne ved Frøjkvej i Holstebro får kritik for at være i for dårlig stand. Det gælder især Sortestien og cykelstierne på Frøjkvej og Struervej.

HOLSTEBRO: Cykelstierne i Holstebro Kommune er i for dårlig stand, og det holder folk fra at cykle og i stedet køre bil. Det mener Finn Brask, der er formand for Holstebro Cykelmotion.

- Det er lidt mærkeligt, at man slår sig op på, at man gerne vil være en by for cyklister, når det kommer til borgere og turister, men at forholdene for cyklister er så dårlige, siger Finn Brask.

Han mener, at der kan komme flere farlige situationer, fordi mange cyklister vil vælge at køre på vejen fremfor på cykelstien.

- Cykelstier er et genialt koncept, fordi man adskiller bløde og hårde trafikanter. Samtidig er der de senere år også kommet flere og flere elcykler, hvor det måske ikke er de mest erfarne cyklister, og hvis de søger ud på vejene, så kan det blive farligt, siger Finn Brask.

Han forklarer, at cyklerne hopper og danser, når man kommer med dæk, der er pumpet meget hårdt op.

- Når stierne er så ringe, så vælger vi at køre på vejene, fordi cyklerne er svære at styre på dårlige stier. Der er nogle steder, hvor man skal holde virkelig godt fast i styret, da cyklen ellers vil springe fra en, siger han.

Cykelstierne får især kritik for, at de er hullede, og der flere steder er rødder, som er med til at gøre asfalten ujævn. Ligesom der bliver peget på, at de godt kunne klare en omgang rengøring.

- Det er klart, at stierne bliver i dårligere stand, når de bliver brugt meget, men nogle steder er de virkelig dårlige at køre på, siger formanden.

Annonce
Holstebro Cykelmotion kan dog godt forstå, at stierne bliver dårligere, fordi de bliver brugt meget. Det mener de er glædeligt. Foto: Johan Gadegaard

Ikke meldt

Formanden gør dog også opmærksom på, at det ikke er noget, som man har gjort Holstebro Kommune opmærksomme på – i hvert fald ikke systematisk.

- Jeg ved, at der er nogen i klubben, som indberetter, når der er et hul i vejen eller noget i den dur, men det kunne være, at vi skulle til at indberette det mere systematisk, siger han.

Finn Brask vurderer, at Holstebro Kommune formentlig ville kunne spare penge, hvis man valgte at prioritere midler til, at renovere cykelstierne fremfor at bygge et p-hus.

- Mit bud er, at der er mange, som vil bruge cyklen fremfor bilen, hvis forholdene er i orden. Det kunne formentlig også afhjælpe noget af det kaos, der kan være i byen med mange biler og manglende parkeringspladser, siger Finn Brask.

- Derudover tror jeg, at man ville kunne spare et p-hus, hvis man valgte at bruge pengene på at få forbedret kommunens cykelstier, fortsætter Finn Brask.

Formanden for teknisk udvalg, Klaus Flæng (S), forklarer, at man er i gang med at renovere flere cykelstier, ligesom man bygger nye cykelstier mellem Husby og Fjand samt Mogenstrup og Sevel.

I gang med renovering

Klaus Flæng fortæller dog, at der er flere ting, som skal gå op i en højere enhed, når man skal vedtage nye cykelstier.

- Vi vil også gerne have, at der er nogle lærere, som kan undervise vores børn, og at vores ældre kan komme i bad, derfor er det ikke noget, som vi bare kan ordne med et snuptag, siger Klaus Flæng.

Rengøringen af cykelstierne er noget, som kommunen har ansat Kaj Bech til at ordne.

- Jeg ved, at Kaj Bech er i gang med fejemaskinen. Jeg har i hvert fald set, at de kører rundt med maskinen, siger Klaus Flæng og tilføjer:

- Derudover vil jeg sige, at hvis man oplever, at cykelstierne er dårlige, så giv os et tip via "Gi' et Praj", så kommer vi og kigger på det.

Han mener samtidig, at det er naturligt, at cykelstierne bliver slidt, når de bliver brugt meget.

- Vi er generelt glade for cykelstier her i kommunen, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at de bliver brugt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce