Lemvig

Cykler for vestjyske uddannelser

Josefine Schlosser cykler fra Thyborøn til Holstebro over Lemvig, Nørre Nissum og Struer - i alt 65 kilometer. Foto Jørgen Kirk
Radikale folketingskandidater cykler fra Thyborøn til Holstebro for at vise hvor langt unge kan få til uddannelse, hvis uddannelsessteder nedlægges

Vestjylland: Det er problematisk for et ungt menneske at bo her i det vestjyske, hvis ungdomsuddannelser i for eksempel Lemvig, Nørre Nissum og Struer lukker ned, og alle skal transportere sig til Holstebro.

Det har det lokale folketingsmedlem for Det radikale Venstre, Josefine Schlosser, Lemvig, nu planlagt at sætte fokus på sammen med Hanne Roed, der også er kandidat for partiet i Vestjyllands Storkreds. De vil søndag tage cykelturen fra Thyborøn over Lemvig, Nørre Nissum og Struer til Holstebro - en distance på 65 kilometer for at vise hvor langt, der kan blive til uddannelsesstedet.

- I fremtiden kan det blive mere end besværligt at gå på gymnasiet, hvis man bor i Vestjylland. Danske Regioner har udarbejdet en undersøgelse, der viser, at gymnasier i for eksempel Lemvig og Struer er i særlig fare for at lukke inden for de kommende år. Blandt andet på grund af det såkaldte omprioriteringsbidrag, hvor kommunerne er blevet pålagt at spare to procent på uddannelsesområdet hvert år, men også på grund af et faldende antal elever, siger Josefine Schlosser

Hvis de lokale ungdomsuddannelser må dreje nøglen om, kan man risikere at skulle bruge mindst halvanden time hver vej hver dag plus ventetid, hvis man som ung i Thyborøn gerne vil i gymnasiet, for så vil det nærmeste gymnasium være i Holstebro.

- Det må og skal være en politisk prioritering at sikre ungdomsuddannelser i hele landet, og derfor vil vi sætte det på den politiske dagsorden. Det sker på søndag den 28. april, hvor vi pumper cyklen og begiver sig fra Thyborøn til Holstebro med stop på ungdomsuddannelserne i Lemvig, Nørre Nissum, Struer og Holstebro, siger Josefine Schlosser og Hanne Roed.

Alle er velkommen til cykle med uanset politisk overbevisning, så længe man vil være med til at sætte fokus på bevarelsen af ungdomsuddannelser.

- Til at holde kampgejsten oppe, sørger vi for frokost, snacks, en smuk cykelrute og godt humør - og hvis vi holder os gode venner med vejrguderne: Godt vejr. Hvis man synes, at de godt og vel 65 kilometer er en lige lovlig lang tur, er man mere end velkommen til blot at cykle med en del af vejen, lyder det fra arrangørerne.

De starter 9.30 fra købmanden på Drejøvej, og de forventer at være ved Holstebro Gymnasium klokken 15.00

0/0
Annonce
Lemvig

Legeplads indvies til Owen Awten

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig For abonnenter

Det er beskueren der afgør om kunst er religiøs

112 For abonnenter

Betjent tog slange med hjem fra arbejde

Annonce