Annonce
Struer

Cykelstier: Jegbjergvej bør få statsstøtte, mener udvalg

Der er kommet så meget trafik på Jegbjergvej i mellem Hjerm og Holstebro, at teknik-, miljø- og klimaudvalget indstiller af 3,5 kilometer cykelsti bør kvalificeres til støtte fra staten. Foto: Morten Stricker
Struer kommunes kandidat til et økonomisk støttehjul fra staten er 3,5 kilometer cykelsti langs Jegbjergvej til pendling til skoler, erhverv og rekreativ brug

Struer: To store ønsker blev kogt ned til et enkelt, da teknik-, miljø- og klimaudvalget mødtes for at afgøre, hvilke eller hvilket cykelsti-projekt, der bør være kommunens varmeste ønske til støtte fra en statslig pulje på i alt 150 millioner kroner.

Allerede midt i denne måned skal kommunerne have på plads, hvilke projekter, der har topprioritet. Lokalt betyder det, at udvalget indstiller til byrådet, at 3,5 kilometer cykelsti langs den stærkt trafikerede Jegbjergvej bør være det projekt, der er højst prioriteret og som der bør søges støtte til.

To blev til et

Lokalområdeudvalget holdt møde i marts møde og blev enige om at anbefale byrådet at gennemføre de tre højst prioriterede projekter af i alt 10 ønsker om cykelstier inden for de næste tre år, og at der skulle søges om statslige penge til projekterne.

I april blev feltet til statsstøtte decimeret til kun to kandidater: Jegbjergvej ved Hjerm og Lindevej, hvor Langhøj Skoledistrikt mangler en stiforbindelse til en overbygningsskole inde i selve Struer by.

På mødet i denne uge valgte politikerne at følge administrationens klare anbefaling om kun at søge støtte til ét projekt, og det blev altså Jegbjergvej. Siden den nye motorvej åbnede, er mængden af biler og lastbiler på Jegbjergvej vokset med 27 procent.

I beslutningen understreger udvalget, at Lindevej stadig er prioriteret ligeværdigt med Jegbjergvej, og at der arbejdes videre med at skaffe finansiering til begge projekter samt til cykelstiprojekter på Jegindøvej, Makhomvej samt forbedring af forholdene for cyklister i Smedegade.

For at kunne komme i betragtning til støtte fra den statslige pulje er det en betingelse, at de nye stier er dedikeret til cyklister, at flest muligt får gavn af projekterne, og at stierne bidrager til en bedre sammenhæng med blandt andet den kollektive trafik.

Kommunen skal betale halvdelen af anlægsudgiften fra sin anlægsramme, men er der tale om såkaldt viden- og innovationsprojekter vil der kunne gives op til 100 procent tilskud til projektet.

Struer Kommune har i årene 2022 til 2024 sat godt 12 millioner kroner af til nye cykelstier.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce