Annonce
Debat

Men havde man nu spurgt os, der bor herude...

Cykelsti i Tebstrup
Annonce

Læserbrev: Tidligere på året skrev jeg et brev til Trafik og Anlæg i Holstebro Kommune, da det viste sig, at der var store og mange problemer vedrørende anlæggelsen af cykelstien mellem Husby og Fjand. Problemerne angik dels tilladelser med at føre cykelstien gennem fredsskov og dels med jordbundens beskaffenhed af stien. Det er min formoding, at disse problemer kom bag på forvaltningen.

Havde man spurgt os, der bor herude, kunne man ganske gratis have fået disse oplysninger, og have taget højde for disse forhold. At man ikke havde været ude for sådanne problemer før, er ingen undskyldning for ikke at have hørt lokalbefolkningen.

For ikke blot at være negativ, men konstruktiv, kom jeg med et forslag til en løsning, som ville være uden disse problemer og endda meget hurtigere og billigere.

Mit forslag var i al sin enkelthed som følger: Cykelstien fra Ulfborg til Husbygår lige forbi Mejsevej i Husby. Man kunne uden gener cykle ad denne korte og blinde vej. Derefter kunne man ved at krydse Sognegårdsvej komme direkte over på Ondaftenvej og direkte ud på cykelstien til Fjand. Dette vil naturligvis kræve asfaltering af Ondaftenvej, hvilket man i forvejen skulle have gjort langs Klitvej på den samme strækning.

Denne løsning ville endvidere have bevirket, at man ikke ville være nødsaget til at ekspropriere jord fra Husby Efterskole.


I svaret fra kommunen blev det anført, at cyklisterne ville blive blandet med den øvrige trafik. Hertil vil jeg svare, at cyklister i forvejen skal krydse veje, og med god skiltning er det ikke noget problem. Desuden kan jeg fortælle, at trafikken på Ondaftenvej er så ringe, at vi, der bor her, strækker hals for at se, hvem der kan finde på at køre på ”vores” vej.

Hermann Grønbæk, Husby


Med hensyn til jordbundens beskaffenhed vil jeg tro, at det kunne løses ved blot at have lagt et lag brokker, stabilgrus samt sand direkte på jorden. Så havde man sparet enorm meget udgravning, sænkning af grundvand og efterfølgende kolossale mængder sand for ikke at nævne tid og penge.

I svaret fra kommunen blev det anført, at cyklisterne ville blive blandet med den øvrige trafik. Hertil vil jeg svare, at cyklister i forvejen skal krydse veje, og med god skiltning er det ikke noget problem. Desuden kan jeg fortælle, at trafikken på Ondaftenvej er så ringe, at vi, der bor her, strækker hals for at se, hvem der kan finde på at køre på ”vores” vej. Man kunne lave vejchikaner og hastighedsbegrænsning og advarselstavler

Der blev også indvendt, at Ondaftenvej ikke kan bære trafik. Jeg ved så ikke, hvordan den i dag kan befærdes af oven i købet tung trafik.

Havde man valgt denne løsning, ville cykelstien have stået færdig i dag.

Jeg vil ikke sige, at jeg er ekspert i anlæggelse af cykelstier, men den skitserede løsning forekommer mig og mange andre med mig som sund fornuft.

Måske er det ikke for sent at rette op på noget af miseren?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce