Annonce
Holstebro

Cykelklub har haft fremgang under coronakrisen

Der kommer flere og flere af de sort/orange klædte cykelryttere på vejene. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Holstebro Cykle Club af 1960 har fået flere medlemmer under coronakrisen, hvor der især har været en stigning i antallet af unge ryttere.
Annonce

Holstebro: Coronakrisen har været udfordrende for idrætsforeninger, som har måtte aflyse træninger og i visse tilfælde afbryde sæsonen, inden det hele skulle afgøres.

Hos Holstebro Cykle Club af 1960, også kaldet HCC, har man også måtte se sæsonens løb blive aflyst, og da det hele lukkede ned, måtte man også aflyse fællestræningerne i en periode.

Ikke de bedste betingelser hvis man gerne vil rekruttere nye medlemmer, men på trods af det, så har klubben oplevet en medlemsfremgang under krisen.

En stigning på 25 procent i antallet af ungdomsryttere samt en lidt mindre medlemsfremgang på seniorsiden har betydet, at der nu møder over 20 mand til fællestræning i cykelklubben.


Vi har valgt at dele vores træning skarpt op, udover vores fællestræninger, fordi der er stor forskel på, hvad man skal bruge i hvilken alder. Her gør trænerne et imponerende stykke arbejde, og jeg tror på, at det er med til at tiltrække nye ryttere.

Lars Naursgaard, ungdomsansvarlig i HCC.


Der er især glæde over fremgangen på ungdomssiden, som ellers har været i stilstand i nogle år.

- Vi er rigtig glade for fremgangen, og det betyder sindssygt meget, at vi får rekrutteret nogle unge. Det er fødekæden til seniorcykling, og det er vigtigt for at opretholde interessen for cykling her i området, siger Lars Naursgaard, som er ansvarlig for børn og unge hos HCC.

Annonce

En fordel

Han tror, at en del af forklaringen på fremgangen skal findes i cykelsportens natur.

- Det har helt klart været en fordel for os, at cykling ikke er en kontaktsport. Der er nogle ting, som vi har måtte aflyse i træningen, men hos os har folk bedre kunne cykle en tur selv, og vi har kunne lægge nogle øvelser op, som rytterne selv har kunne lave, siger Lars Naursgaard.

Gennemsnitsalderen er blevet trukket ned hos HCC under coronakrisen, hvor flere unge er kommet til. Her er det et billede fra en torsdagssamling for nyligt. Privatfoto

HCC har cykelryttere fra U11 og op til senioraldersgruppen, og han tror på, at den meget individuelle træning tiltaler de yngre ryttere. De nye medlemmer er især blevet rekrutteret ved, at dem, der var medlemmer i forvejen, har opfordret kammeraterne til at møde op.

- Vi har valgt at dele vores træning skarpt op, udover vores fællestræninger, fordi der er stor forskel på, hvad man skal bruge i hvilken alder. Her gør trænerne et imponerende stykke arbejde, og jeg tror på, at det er med til at tiltrække nye ryttere. Derudover kan forældre træne sammen med deres børn, siger Lars Naursgaard.

Han fortæller samtidig, at de unge ryttere blandt andet har givet grunde til at kaste sig over cykling som at "alle kan være med" og "at man kan mærke sine gode ben" samt en enkelt der fortalte, at han cyklede med, da det var en slags "tilladelse til at spise nutella".

Næste år er klubben vært, når der til august afholdes DM for børn og unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce