Annonce
Holstebro

Crossfit: Høj puls og høj sol på havnen i Struer

Der er brug for alle muskelgrupper under crossfit-stævnet i Struer lørdag. Christoffer Ravn er i sit rette element i vandet. Foto: Morten Stricker
Det gælder om være god til lidt af det hele, hvis man vil begå sig i crossfit. Lørdag blev der dystet i Struer Havn både på vandet, i romaskiner og i løbesko.
Annonce

Struer: Når man nu for første gang er vært ved en crossfit-konkurrence, er høj sol og mere end 25 grader næsten mere end man kan forlange.

Det gør kun begivenheden bedre, at mange af deltagerne er ekstra sultne for at komme i konkurrence efter den lange nedlukning på grund af corona. Det officielle navn er  Wiley X Summer Throwdown.


Jeg har det rigtig godt i vandet. Jeg var en af de sidste, der blev færdig med den første øvelse, men mine mange år med svømning kommer mig til gode. Jeg har dyrket crossfit i tre år, og det tiltaler mig meget, at det er så afvekslende. Desuden får man brugt alle muskelgrupper

Christoffer Ravn, crossfit-deltager


Konkurrencerne er individuelle, og der dystes i en række forskellige discipliner, hvor der er garanti for, at hele kroppen kommer i brug. De bedste kan både løbe, løfte tungt, svømme og er udstyret med god teknik.

Der skal bruges mange kræfter for at komme frem uden hjælpekræfter. Det giver mange forskellige stilarter.  Foto: Morten Stricker

Lørdag formiddag bliver der dystet på havnen i Struer. Og selvfølgelig skal de knap 50 deltagere en tur i vandet. Først gælder det en omgang løft på havnekajen, inden der bliver slået over i løb. Derefter gælder det 200 meter svømning. Og den del af konkurrencen slutter med 800 meter på paddleboard rundt i havnebassinet. Det kræver masser af muller at få fremdrift i vandet - for der er ingen hjælpemidler.

Annonce

Stor fordel

Og lad os bare skrive det med det samme. Der bliver brugt mange forskellige stilarter for at tilbagelægge distancen - liggende - klamrende og kæmpende.

- Det kræver helt sikkert en god teknik for at komme hurtigt frem. Det er bestemt noget, man godt kan træne i, siger 27-årige Christoffer Ravn fra Aarhus.

Ravn var bestemt ikke den første, der var færdig med squat-øvelsen med en 22 kilo tung vægt.

2000 meter i en romaskine er hårdt, når temperaturen er over 25 grader. Foto: Morten Stricker

Men derefter gik det stærkt for Christoffer Ravn, der er tidligere elitesvømmer.

- Jeg har det rigtig godt i vandet. Jeg var en af de sidste, der blev færdig med den første øvelse, men mine mange år med svømning kommer mig til gode. Jeg har dyrket crossfit i tre år, og det tiltaler mig meget, at det er så afvekslende. Desuden får man brugt alle muskelgrupper, siger Christoffer Ravn, der får klap og ju-hu-råb med på vejen i mål.

Det gør de øvrige deltagere også. Ikke mindst de lokale deltagere og sidste mand i heatet. Han må se sig besejret af tidsgrænsen.

Annonce

Fin start

På kajen står Peter Melvej, der er arrangør fra CroosFit Holstebro og hoveddommer. Han kunne ikke have ønsket sig bedre forhold på førstedagen.

- Stemningen er fantastisk, og vejret er det samme. Vi har fået en rigtig god start på konkurrencen. Når vi er færdige, vil vi evaluere på det og vurdere, om vi skal fortsætte næste år, siger Peter Melvej, der også kan glæde sig over tyske deltagere.

- Det kommer sig af, at jeg har været dommer i en konkurrence i Hamborg. På den måde har jeg fået kontakt til tyskerne, der er udsat for hårdere restriktioner end os i Danmark, så de ville gerne komme her op og være med, siger Peter Melvej.

Der blev heppet - både på de hurtige og de seje.  Foto: Morten Stricker

De veltrænede kroppe og det gode vejr får også en del tilskuere til at kigge forbi. De får også mulighed for at se både de unge kvinder dyste i sjipning, 2000 meter i romaskine og tre kilometer løb frem og tilbage til Bremdal.

Konkurrencen fortsætter søndag i Holstebro.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce