Annonce
Erhverv

Creativ Company kaster sig ind i filmverdenen

Creativ Company leverer materialerne til tre figurer fra den den store film, der har premiere i efteråret. Foto: Creativ Company
Holstebro-firmaet Creativ Company prøver et helt nyt område af i forbindelse med lanceringen af ny animationsfilm.

Holstebro: Firmaet Creativ Company lever af at sælge materiale til kreative ideer.

Det næste skridt bliver at involvere sig i filmens verden.

Når animationsfilmen "A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon" i løbet af efteråret rammer biograferne verden over, kan store og små fans selv skabe tre af filmens heltefigurer med et materialesæt fra Creativ Company, der har indgået en licensaftale med britiske Aardman.

I Danmark har filmen fået titlen Fårmageddon. Der er dansk premiere 28. november. I Danmark er "Shaun the Sheep" kendt som Frode Får.

- Vi har fået en spændende licensaftale med Aardman, som i første omgang har drejet sig om udvikling af tre materialesæt til filmen ’Farmageddon’. Planen er at udvikle flere produkter til nogle af de andre film fra Aardman. Det er første gang i vores historie, at vi arbejder med licensprodukter, så det er en meget spændende udfordring for os. Samtidig ser vi det som en stor anerkendelse, at ét af verdens mest traditionsrige animationsstudier vil samarbejde med os, siger CEO hos Creativ Company, Kasper Eis i en pressemeddelelse.

Annonce

Frode Får og de andre

Creativ Company har omkring 15.000 hobbyprodukter i sit sortiment og er specialister i modelleringsmaterialerne ’Silk Clay’ og ’Foam Clay’. Det er disse materialer, der bliver brugt i de nye sæt, hvor man kan modellere tre af filmens hovedpersoner: Frode Får, Bitzer eller Lu-La.

- Aardman er netop kendt for at lave film, hvor hele fortællingen er skabt med modelleringsmateriale og figurer, som er modelleret i hånden. Vi har både materialerne og erfaringen med at skabe figurer og sammensætte materialesæt, så derfor var et samarbejde med Aardman en oplagt mulighed for begge parter, siger Kasper Eis.

Samarbejdet blev indledt med et besøg hos Aardmans filmstudier i Bristol og har siden april resulteret i udviklingen af materialesættene, som nu sælges via butikker og hjemmesider i det meste af Europa.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Fejl i årstallene

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Lemvig

13-årig ramt af lastbil

Annonce