Kultur

Coverfestival tæt på udsolgt

Sidste år, da Dodo and The Dodos spillede i Midtpunktet, valfartede folk til fra nær og fjern. Arkivfoto
15 billetter i skrivende stund er alt, der er tilbage til Midtpunktets store coverfestival på lørdag. Men det er langt fra det eneste arrangement på spillestedet, der kan melde udsolgt.

Thyholm: - Det eneste, jeg har billetter til lige nu, er vores comedyshow til maj, siger lederen af Midtpunktet på Thyholm, Kristian Hedegaard.

Det er ikke helt rigtigt, tilføjer han - der er endnu, i skrivende stund, 15 ledige billetter til den store coverfestival på lørdag. Når de er væk, er alle 600 billetter solgt. I februar sang Stig Rossen i et udsolgt Midtpunktet og for få uger siden blev Johnny Madsens koncert til oktober udsolgt på få timer. Allerede nu er der også godt gang i salget til Den Store Klassefest, der godt nok ikke direkte arrangeres af Midtpunktet, men holdes i stedets lokaler. Her kan folk, der har gået på Thyholm Skole, nyde en aften i nostalgiens tegn med bandet Shu-bi or not Shu-bi. Alt i alt går det altså meget godt for Midtpunktet, og det er ikke kun de lokale, der bakker op om spillestedet.

- På lørdag (til coverfestival, red.) får vi gæster fra Aarhus, Skanderborg, Hjørring og mange andre steder, siger Kristian Hedegaard.

Han mener, at de har været heldige at ramme noget, der adskiller sig lidt fra hvad andre, og måske mere kendte, spillesteder har på plakaten.

- Det har været Midtpunktets DNA fra start, at vi hellere ville have lidt færre koncerter og så være sikre på, at det vi laver, er noget, der giver genlyd, forklarer han.

På lørdag får vi gæster fra Aarhus, Skanderborg, Hjørring og mange andre steder.

Jens Kristian, Midtpunktet, om weekendens coverfestival

Mere nostalgi

Og så er de måske også gode til at kigge tilbage i Midtpunktet.

- Vi er måske mere nostalgiske på plakaten, end så mange andre. Vi har tidligere haft Michael Learns To Rock, og Stig Rossen, der synger John Mogensen. En coverfestival dyrker jo også det nostalgiske. Vi har satset på noget, som er kendt, og som rammer bredt. Alle kender Johnny Madsen, han kan bare sælge billetter herovre, siger Kristian Hedegaard.

- Det er et eller andet sted vildt, at vi kan samle så mange gæster til arrangement efter arrangement.

Kunne han selv vælge, har Kristian Hedegaard dog et "brændende ønske" om at få et udenlandsk navn til Midtpunktet inden for en overskuelig årrække.

- Vi har naturligvis ikke råd til de helt nye, dyre navne, så det bliver måske også noget mere nostalgisk. Det må tiden vise, siger han.

0/0
Annonce
Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Kilen Rock er klar til to dage, men formanden er blevet overrasket

Kultur

Hvorfor spørges soldaten som det første altid om, hvor mange han har skudt?

Kultur

Daniel skaber melankolske toner under brobuerne

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Kultur

Forlag sletter 'Lille negerdukke' og andre rim fra Halfdan Rasmussen-bog: - Min far var alt andet end racist

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Annonce