Annonce
Holstebro

Coronaudbrud: Børnehuset Nova påbudt at lukke stue

En af stuerne i Børnehuset Nova må lukke ned i den næste uge, da børnene er særligt udsatte for at få et alvorligt forløb med Covid-19. Genrefoto: Søren E. Alwan
I den næste uge bliver stuen for særligt udsatte børn i Børnehuset Nova lukket, da tre ansatte og et enkelt barn er smittet med corona.

Holstebro: Restriktionerne har været væk i flere uger, og hverdagen er for alvor på vej tilbage efter mere end halvandet år med coronapandemi.

Men coronaen er langt fra helt væk.

Børnehuset Nova er blevet ramt af coronaudbrud. Det er et barn og tre ansatte, der er smittet med coronavirus. Det betyder, at en af ud af institutionens fem stuer lukker ned.

Annonce

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har påbudt en midlertidig nedlukning af en af stuerne på Børnehuset Nova, der ligger på Thorsvej i Holstebro. Lukningen gælder i syv dage til og med 19. oktober.

- Vi tager naturligvis Styrelsen for Patientsikkerheds påbud om nedlukningen yderst seriøst og gør det, der skal gøres, siger Skole og Rådgivningschef i Holstebro Kommune, Peter Fogde Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Forklaringen på, at der kun lukkes en enkelt af de fem stuer, er, at denne stue har børn, der vurderes til at være særligt udsatte for et alvorligt forløb med Covid-19, da der er børn med multiple funktionsnedsættelser, gennemgribende udviklingsforstyrrelser med mere. Der er desuden taget højde for børnenes alder og situation, der kan vanskeliggøre overholdelse af smitteforbyggende anbefalinger.

- Det er særligt svært at sikre, at der holdes afstand og høj håndhygiejne, når børnene er så små, så derfor er nedlukningen det eneste rigtige at gøre, når der nu er smitte i omløb, siger Peter Fogde Mikkelsen.

Den seneste uge har der i Holstebro Kommune været 16 smittede, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce