x
Annonce
Indland

Coronakrise udskyder ny film om Carl Mørck og Afdeling Q

Mario Anzuoni/Reuters
Rejserestriktioner får filmhold til at afbryde optagelser til filmatisering af Jussi Adler-Olsen-bog.

Optagelserne til filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bog "Marco Effekten" udskydes.

Annonce

Det oplyser Nordisk Film Production i en pressemeddelelse.

De seneste 12 uger har filmholdet været i Tjekkiets hovedstad, Prag, for at lave optagelser til filmen om kommissær Carl Mørck og Afdeling Q.

Men fredag morgen satte holdet under ledelse af producer Mikael Rieks og instruktør Martin Zandvliet kurs tilbage mod Danmark.

- Vi har fulgt udmeldingerne fra de danske og tjekkiske myndigheder time for time og traf beslutning om at standse optagelserne og vende hjem.

- Det var en nødvendig beslutning, som ikke stod til diskussion, siger Mikael Rieks.

De tjekkiske myndigheder meddelte fredag, at landet fra på mandag indfører omfattende restriktioner for ind- og udrejse til landet.

På samme måde har Danmark fra og med lørdag indført skærpede rejserestriktioner.

- Det har været med stigende uro, at vi de seneste uger har set Covid-19 situationen eskalere i Europa, samtidig med at holdet på bedste vis har gennemført optagelser dag for dag.

- Men det stod også helt klart, at det ikke var forsvarligt at fortsætte, siger Henrik Zein, direktør i Nordisk Film Production.

Udskydelsen vil forsinke de resterende optagelser.

Det vil ifølge pressemeddelelsen "med stor sandsynlighed" betyde, at filmen "får svært ved" at blive færdig til den planlagte biografpremiere 1. oktober 2020.

"Marco Effekten" har Ulrich Thomsen i hovedrollen som kommissær Carl Mørck, og filmen har et budget på 7,4 millioner euro.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce