x
Annonce
Læserbrev

Coronakrise. Støt lokal- og regionalaviser – for de støtter dit lokalsamfund

Debat: Lokale og regionale mediehuse er virksomheder og arbejdspladser som alle andre – og de lider som resten af det danske erhvervsliv hårdt under den krise, som coronavirussen har skabt.

Men ud over det har regional- og lokalaviserne en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund over hele Danmark. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab – og de styrker demokratiet. Det vil Venstre – som frontkæmper for det danske folkestyre - altid være optaget af at støtte.

Derfor bakker Venstre op om den appel om at støtte lokal- og regionalmedierne med abonnementer og indrykning af annoncer, som borgmestre over hele landet nu udsender til danskerne.

Men Venstre vil også udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner kroner fra VLAK-regeringens to år gamle medieforlig, som vi øremærkede til regional- og lokalaviser. Jeg har allerede i sidste uge bedt kulturministeren opstille fordelingskriterier, så vi kan sætte gang i en udmøntning af puljen hurtigst muligt.

Og vi er klar til at sætte de regionale og lokale medier på dagsordenen i forhold til den corona-fond på 300 milliarder kroner, som V-formand Jakob Ellemann-Jensen i sidste uge foreslog, at Folketinget etablerede til at bringe Danmark gennem corona-krisen.

Venstre har stort fokus på at bakke op om de lokale og regionale medier. Det gjaldt allerede, da vi i VKLA-regeringen lavede medieforlig i 2018 og fik afsat en særlig pulje til at understøtte de lokale og regionale medier. Og det gælder i særdeleshed nu, hvor små og store mediehuse over hele landet lige som alle andre erhverv er hårdt ramt af corona-krisen.

Danskerne skal vide, at kvalitetsformidlingen af lokale og regionale nyheder, aktiviteter og sammenhænge kan forsvinde lige som den lokale restaurant, købmandsbutik og andre lokale arbejdspladser, hvis vi ikke understøtter dem i den krise, der kradser på Danmark lige nu.

Støt lokal- og regionalaviserne – for de støtter dit lokalsamfund.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce