Annonce
Læserbrev

Coronakrise. Støt lokal- og regionalaviser – for de støtter dit lokalsamfund

Annonce

Debat: Lokale og regionale mediehuse er virksomheder og arbejdspladser som alle andre – og de lider som resten af det danske erhvervsliv hårdt under den krise, som coronavirussen har skabt.

Men ud over det har regional- og lokalaviserne en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund over hele Danmark. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab – og de styrker demokratiet. Det vil Venstre – som frontkæmper for det danske folkestyre - altid være optaget af at støtte.

Derfor bakker Venstre op om den appel om at støtte lokal- og regionalmedierne med abonnementer og indrykning af annoncer, som borgmestre over hele landet nu udsender til danskerne.

Men Venstre vil også udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner kroner fra VLAK-regeringens to år gamle medieforlig, som vi øremærkede til regional- og lokalaviser. Jeg har allerede i sidste uge bedt kulturministeren opstille fordelingskriterier, så vi kan sætte gang i en udmøntning af puljen hurtigst muligt.

Og vi er klar til at sætte de regionale og lokale medier på dagsordenen i forhold til den corona-fond på 300 milliarder kroner, som V-formand Jakob Ellemann-Jensen i sidste uge foreslog, at Folketinget etablerede til at bringe Danmark gennem corona-krisen.

Venstre har stort fokus på at bakke op om de lokale og regionale medier. Det gjaldt allerede, da vi i VKLA-regeringen lavede medieforlig i 2018 og fik afsat en særlig pulje til at understøtte de lokale og regionale medier. Og det gælder i særdeleshed nu, hvor små og store mediehuse over hele landet lige som alle andre erhverv er hårdt ramt af corona-krisen.

Danskerne skal vide, at kvalitetsformidlingen af lokale og regionale nyheder, aktiviteter og sammenhænge kan forsvinde lige som den lokale restaurant, købmandsbutik og andre lokale arbejdspladser, hvis vi ikke understøtter dem i den krise, der kradser på Danmark lige nu.

Støt lokal- og regionalaviserne – for de støtter dit lokalsamfund.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce