Annonce
Holstebro

Coronakrise går uden om sparekasse

Direktør Mogens Christensen fra Borbjerg Sparekasse er meget godt tilfreds med første halvdel af 2020. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Borbjerg Sparekasse er sluppet nådigt igennem coronakrisen indtil videre. Mange solide private kunder sikrer solidt overskud for de første seks måneder af 2020.
Annonce

Borbjerg: Coronakrisen har ramt meget store dele af verden særdeles hårdt økonomisk.

Men de efterfølgende økonomiske ulykker har været meget beskedne i og omkring Borbjerg Sparekasse, der netop har offentliggjort halvårsregnskabet for første del af 2020.

På bundlinjen står der et overskud på 4,2 millioner kroner efter skat mod 5,8 millioner kroner året før. Tilbagegangen skyldes primært kurstab, der allerede er ved at være hentet ind igen efter regnskabets afslutning 1. juli.  Dertil kommer nedskrivninger på udlån.

- Vi er absolut godt tilfredse med regnskabet for første halvdel af 2020. Vi er selv lidt overraskede over, at coronaen har ramt os så lidt indtil videre, siger Mogens Christensen, der er direktør i Borbjerg Sparekasse.

Annonce

Solide kunder

Der er flere forklaringer på de få ridser, hvilket flugter med de øvrige pengeinstitutter i Nordvestjylland.

- Vi har generelt mange robuste kunder. Vi har heller ikke mange store kunder i de brancher, der er hårdest ramt af coronaen, siger Mogens Christensen.


Vi er absolut godt tilfredse med regnskabet for første halvdel af 2020. Vi er selv overraskede over, at coronaen har ramt os så lidt indtil videre

Mogens Christensen, bankdirektør


Borbjerg Sparekasse har valgt en forsigtig tilgang til coronaen og valgt at afsætte knap to millioner kroner til tab, selv om den endnu ikke har ramt.

- Vi ved ikke, hvad der sker i fremtiden med coronaen. Vi er forsigtige og sætter lidt ekstra af til tab, så vi er på den sikre side, siger sparekassedirektøren.

Den væsentlige forklaring på halvårsresultatet er, at indtjeningen når det gælder renter og gebyrer, er forbedret i forhold til første halvdel af 2019.

Indtjeningen i de første seks måneder endte på 12,9 millioner kroner mod 12,3 millioner året før.

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan levere en så solid basisindtjening, siger Mogens Christensen, der i starten af august annoncerede, at Borbjerg Sparekasse som næsten alle andre pengeinstitutter i Danmark må indføre negative renter, da væksten i indlån er vokset langt mere end udlånene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Struer

Masteklager bliver hørt

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce