Annonce
Navne

Coronaen spænder ben: Han må vente med at blive fejret

Onsdag den 23. september 2020 fylder forretningsfører ved Lemvigegnens Landboforening, Henrik Damgren, 60 år. Pressefoto
Henrik Damgren står i spidsen for kontorfællesskabet Noatun i Lemvig, der blandt andet er hovedsæde for Lemvigegnens Landboforening. Nu fylder han 60 år
Annonce

60: Coronaen spænder i denne tid ben for mange ting - også for fejringen af Henrik Damgrens 60 års fødselsdag.

Som forretningsfører for Lemvigegnens Landboforening var der planlagt en større reception på fredag for både samarbejdspartnere, ansatte samt familie, men efter sygdommens seneste udbredelse på Lemvigegnen har bestyrelsen valgt at aflyse. Nu bliver der i stedet tale om en intern reception på landboforeningen for personale og bestyrelse.

- Og så markerer vi dagen privat på søndag ved en sammenkomst for den nærmeste familie, venner og naboer, fortæller Henrik Damgren.

Henrik Damgren

Født den 23. september 1960 på en gård i Sæby Kommune.

Gift med Lisbeth Breinholt, der er selvstændig, praktiserende psykolog i Struer kommune. De har sammen børnene Thomas, Christian og Sofie samt to børnebørn.

1988: Uddannet agronom på Landbohøjskolen i København. 1987: Svineproduktionskonsulent hos landboforeningen i Hurup.

1994: Forstander på Kongensgaard Landbrugsskole, Nørre Nissum, der fusionere med skolerne i Hammerum og Borris under navnet Agroskolerne. Her blev han forstander år 2000.

2002: Forretningsfører hos Lemvigegnens Landboforening.

Næstformand for Struer-Lemvigkredsens Venstre. Sidder dermed også i kommuneforeningen for Venstre.

Der er ellers mange, der vil kende Henrik Damgren, for han har kontakt mange steder rundt om i landet. Enten gennem sit arbejde i landboforeningens hovedsæde, Noatun, gennem landmændene eller gennem sit politiske engagement.

Annonce

Udvikling

Henrik Damgren blev ansat som leder af Noatun i 2002 og har været med til at udvikle kontoret til, hvad den er i dag.

Noatun rummer ikke blot landboforeningens egne ansatte, men også en række virksomheder, der har gavn af samspillet med landboforeningen. Derfor kan man på samme adresse finde selvstændige virksomheder som dyrlæger, landmålere, arkitekter, advokatkontor og senest også virksomheden Mana Regulatory, der arbejder med godkendelse af midler til planteproduktion på det europæiske marked.

- Så vi er fyldt op her oppe, siger Henrik Damgren, der kan tælle cirka 40 ansatte i huset.

- Vi kunne godt finde plads til en virksomhed mere, hvis vi  bliver spurgt, siger han.

Annonce

Nye opgaver

Selv om bedrifterne er blevet større og der dermed er blevet færre landmænd på Lemvigegnen, så har landboforeningen formået at holde fast i antallet af kunder i butikken. Landboforeningen har udviklet ekspertiser indenfor blandt andet regnskab, vindmøllerådgivning og senest også jordfordelinger, så derfor retter landmænd og erhvervskunder fra hele landet jævnligt deres øjne mod Lemvig.


Jeg var ikke blevet i det her job, hvis dagene ikke bød på forandringer, men det gør de stadigvæk.

Henrik Damgren, leder af Noatun


- Senest har jeg haft besøg af en mand fra Dronninglund, der sammen med en masse andre landmænd skal i gang med et stort jordfordelingsprojekt. De havde hørt, vi havde erfaring på området og vil gerne bruge os til projektet, fortæller Henrik Damgren.

Annonce

Møllerne

På tilsvarende vis styrer kontoret i dag mange vindmølleregnskaber for møllelaug flere steder i landet - også laug, som kontoret ikke har været med til starte op.

- Heldigvis er medarbejderne i huset gode til at omtale, hvad vi kan. På den måde er de med til at skaffe nye opgaver til huset, siger Henrik Damgren.

De mange nye opgaver er en medvirkende årsag til, at man stadig kan finde ham i lederens rolle. Ved sin ansættelse sagde han, at man ikke bør blive i en stilling i mere end ti år. Nu har han siddet på kontoret i Lemvig i 19 år og har ikke planer om at skifte job.

- Jeg var ikke blevet i det her job, hvis dagene ikke bød på forandringer, men det gør de stadigvæk. Der bliver ved med at dukke nye muligheder op som for eksempel sagen om jordfordeling, siger han.

Der bliver dog også tid til at holde fri, og i de timer kan man forvente at se ham i aktivitet i form af jagt, på cykel eller på løbetur. Og når han skal holde rigtig ferie, er det på Kreta, hvor han og hustruen har en lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Struer

Harmonikasammenstød spærrede vej

Annonce