Annonce
Holstebro

Corona tog de unges fritid - nu skal de have den tilbage

De unge i Vinderup har under corona måttet undvære caféen i kælderen under Vinderup-Hallerne. Onsdag genopstod den virtuelt - i form af en online quizaften. "Vi forsøger at holde fast i de unge og finde en måde at være i klub på," fortæller fritidskoordinator Line Schnoor. Foto: Line Schnoor
En række nye virtuelle fritidstilbud skal gøre corona-livet mindre surt for de unge og sætte dem fri af ensomheden.

Holstebro: "Book en snak og en gåtur".

Det er én af flere nye fritidstilbud til unge i Holstebro Kommune. Bag initiativet står Holstebro Ungdomsskole.

- Mange unge sidder hjemme og ser kun de samme lærere og klassekammerater på deres Teams. Alle fritidsinteresser er pillet væk, og flere og flere unge kan have en oplevelse af ensomhed. Derfor har vi lavet en del forskellige tiltag, som kan fungere som ventiler i corona-tiden og lukke verden lidt op igen for de unge, siger souschef Søren Høj Pedersen.

Annonce

Click & collect

Hovedparten af tilbuddene er virtuelle og "click and collect" uden tilmelding, for at det skal være nemt for de unge. De logger bare ind, og så er de med i for eksempel: homefitness, KokAmok eller spørg mig om alt-onlinechat.

Den fysiske gåtur med en ssp-medarbejder bookes med en enkelt sms.

Samtidig bliver flere af ungdomsskolens eksisterende hold nu gennemført på Teams. Lige nu er det: matematik, science, e-sport, tegning, individuel instrumentundervisning, tøseklub og dj.

Søren Høj Pedersen kan godt ærgre sig over, at man ikke er gået i gang noget før.

- Men det har været svært at finde et ståsted, når man ikke bare kan holde åbent, som vi plejer. Det skulle det lige modnes først, og samtidig er der kommet et øget fokus på ensomhed. Med de nye virtuelle tilbud får de unge kontakt til andre, der har de samme interesser, siger Søren Høj Pedersen.

Her de første tre dage henne i premiereugen svinger deltagerantallet en del. På det faste tegningshold mødte 18 ud af 20 unge virtuelt op, omkring syv unge får virtuel musikundervisning, mens fem-seks unge er vendt forbi den første online klubaften.

- Vi kan se, at de unge, der i forvejen har en relation til underviseren, er mere tilbøjelige til at tage kontakt, siger Line Schnoor, der er fritidskoordinator i ungdomsskolens Vinderup afd.

Holstebro Ungdomsskole har cirka 5000 holdelever i løbet af et år, fordelt på 300 hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce