Annonce
Holstebro

Corona-tal giver bekymring: Opfordrer til færre og kortere besøg på plejecentre

Aktuelt er der dog ikke smitte på botilbud eller plejecentre i Holstebro Kommune. Men det generelt høje smittetal i kommunen giver anledning til yderligere forsigtighed, oplyser Social- og Sundhedsdirektør Lone Becker. Foto: Katarina Barling Jørgensen
De seneste uger har smittetallet været stigende - og tirsdag nåede smittetrykket sit foreløbige højdepunkt.
Annonce

Holstebro: Et stigende antal smittede med Covid-19 får nu Holstebro Kommune til at skærpe opmærksomheden med kommunens plejecentre og botilbud.

De seneste uger har smittetallet været stigende - og tirsdag nåede smittetrykket sit foreløbige højdepunkt med et såkaldt incidenstal på 70 smittede pr. 100.000 indbyggere, der er langt over det niveau, der bør give anledning til bekymring.

Derfor appellerer Social- og Sundhedsforvaltningen nu til, at besøgende på kommunens botilbud og plejecentre er særligt forsigtige.

Umiddelbart er der ikke planer om at lave besøgsrestriktioner. Til gengæld opfordrer kommunen til yderligere forsigtighed, når man besøger plejecentre eller botilbud.

Kommunen opfordrer nu til, at besøg maksimalt varer 30 minutter og foregår i den pårørendes egen lejlighed


Vi havde i foråret smitten indenfor på flere af vores plejecentre, og vi ser smittetallet stige lige nu i vores kommune.

Social- og Sundhedsdirektør Lone Becker.


At man kun er 1-2 personer på besøg ad gangen, holder afstand og anvender mundbind.

Har man ikke medbragt sit eget mundbind, er det muligt at få udleveret et ved indgangen til boligtilbuddene og plejecentrene.

Flere af landets kommuner har smitte på deres plejecentre, og flere steder har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt enten et påbud om besøgsrestriktioner eller besøgsforbud på plejecentre.

Annonce

Ingen smitte inde

Aktuelt er der dog ikke smitte på botilbud eller plejecentre i Holstebro Kommune. Men det generelt høje smittetal i kommunen giver anledning til yderligere forsigtighed, oplyser Social- og Sundhedsdirektør Lone Becker.

- Vi havde i foråret smitten indenfor på flere af vores plejecentre, og vi ser smittetallet stige lige nu i vores kommune. Smitten har bredt fat i alle aldersgrupper, og nogle kan være raske smittebærere. Derfor vil vi gøre, hvad vi kan for at undgå, at smitten kommer ind til dem, som er yderst sårbare over for den, fortæller Social- og Sundhedsdirektør Lone Becker i en pressemeddelelse.

Kommunen har også valgt at aflyse oktober-udgaven af arrangementet ’Seniorliv – hvad så?’, som henvender sig til ældre i aldersgruppen 70-75 år. Øvrige sundhedsfremme- og forebyggelsesaktiviteter for ældre og sårbare bliver fortsat afviklet med meget højt fokus på ansvarlighed omkring forholdsregler og restriktioner.

- Vi følger smitteudviklingen og forholder os løbende til de aktiviteter, vi har. Som situationen er lige nu, vurderer vi eksempelvis, at det ud fra et forsigtighedsprincip er nødvendigt at aflyse en sådan temadag som ’Seniorliv’, så vi ikke risikerer en smittespredning blandt vores ældre, siger Lone Becker i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Roman var den første udlænding i Tvis-trøjen, forelskede sig i byen og besøger altid et bestemt gravsted, når han er på visit

Annonce