Annonce
Holstebro

Corona tager fart: Det vækker bekymring

Hele Vestjylland er nu malet mørkerød - som symbol på det høje corona-smittetal. I Holstebro er smittetallet det højeste siden foråret - og kun lige overgået af Ringkøbing-Skjern. Ill.: Statens Serum Institut
Smittetallet i Holstebro stiger lige nu uge for uge - og har nået det højeste tal siden foråret. - Bekymrende, siger social- og sundhedsdirektør og sender opfordring til borgerne.
Annonce

Holstebro: For en måned siden så alt godt ud i Nordvestjylland med lave smittetal. Men nu er det lige modsat. Især i Holstebro Kommune har corona-smitten taget fart de seneste uger. Der er konstateret 65 nye smittede i ugen frem til 28. oktober. Tirsdag hed tallet 70. Ugen før var der 39 smittede - og blot 19 i ugen frem til 13. oktober, mens der kun var tre-fire smittede ugentligt i slutningen af september.

- Det er da bekymrende med de høje smittetal, siger Lone Becker, der er direktør for social- og sundhed i Holstebro Kommune.

Lige nu er der dog ingen smittede beboere på kommunens plejecentre og bosteder.

- Vi har personale der er ramt, men vi har det heldigvis ikke inde på institutionerne. Og det gør vi alt for at undgå, siger Lone Becker.

Der er fem smittede blandt personale på de to plejecentre i Vinderup.

- Det betyder, at der er begrænset besøg, så hver beboer kun må udpege én person, som må komme på besøg inde. Andre besøg skal foregå udendørs, siger Lone Becker.

Når smittetallet er over 50 per 100.000 borgere giver Styrelsen for Patientsikkerhed ekstra råd om at at begrænse smittespredningen.

- Lige nu hjælper de mest med smitteopsporing, så vi om muligt finder dem, der har været i berøring med smittede, siger Lone Becker.

Annonce

Bølgedale

I Holstebro Kommune havde mange smittede i marts-april - og herunder på flere plejecentre. Siden har smittetallet ikke været så højt, som det nuværende på 111 per 100.000 borgere.

- Det høje smittetal er da stærkt bekymrende. Og jeg kan kun opfordre til, at man følger statsministerens og myndighedernes anbefalinger - både om at holde afstand, begrænse samvær og bruge maske, hvor det er påkrævet, siger Lone Becker.

Fra torsdag skal alle bruge masker, når de for eksempel er i butikker og supermarkeder.

- Så håber jeg, at smittetallet snart vil bevæge sig nedad igen, siger Lone Becker.

Ringkøbing-Skjern har højere smittetal end Holstebro, nemlig 134. I Struer Kommune, som for at par uger siden lå højest i hele landet, er smittetallet nu på 124, mens det er 91 i Lemvig, 65 i Skive, 113 i Thisted og 60 i Herning. Men alle over den røde faregrænse på 50 per 100.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce