Annonce
Holstebro

Corona-regning kan koste kommunen tocifret millionbeløb

Kommunens ekstraregning til udgifter i forbindelse med corona skyldes, at kommunen var hårdt ramt i foråret. Arkivfoto: Morten Stricker.

Der bliver næppe råd til de store udskejelser i det kommende budget, hvor politikerne har øjnene stift rettet mod ældreområdet.

Annonce

Holstebro: Selv om kommunerne blev lovet, at de ville blive holdt skadesfri i forbindelse med udgifter til corona, så kommer Holstebro Kommune formentlig selv til at hænge på en del af regningen.

Det siger borgmester H.C. Østerby (S) forud for, at politikerne torsdag og fredag skal til budgetseminar.

- De foreløbige beregninger viser, at vi nok kommer til at stå med en regning på et tocifret millionbeløb. Der er stadig en del usikkerhed om det, da vi stadig ikke er igennem pandemien. Men det er noget, som vi kommer til at forholde os til i forhold til budgettet. Der vil sikkert også komme udgifter i forbindelse med covid-19 næste år, siger Østerby.

Han fortæller, at kommunens ekstraregning i forbindelse med corona blandt andet skyldes, at kommunen var hårdt ramt i i foråret.

- Vi er blevet kompenceret via bloktilskuddet. Det tager dog ikke helt højde for, at ikke alle kommuner har været lige hårdt ramt, siger Østerby.

Annonce

De ældres tur

På budgetseminaret, hvor politikerne indleder drøftelserne om næste års budget, vil ældre- og socialområdet formentlig komme til at stå øverst på dagsordnen.


Sidste gang fik skolerne. Nu er det ældre- og socialområdets tur.

Jens Kristian Hedegaard, gruppeformand for Venstre


- Det bliver vores helt store mærkesag, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard (V).

Han er også formand for social- og sundhedsudvalget, som ældreområdet hører under.

- Sidste år fik vi tilført 15 millioner kroner. Men det var et engangsbeløb. Ud over de 15 millioner skal vi gerne have penge til ansættelse af flere elever i ældreplejen. Vi har en merudgift på socialområdet. Hvis vi siger 30 millioner kroner, så er det ikke overdrevet, siger Jens Kristian Hedegaard.

30 millioner kroner er mange penge. Hvor skal de komme fra?

- Hvis alle udvalg sparer de én procent, som de skal, så er der noget råderum. Sidste gang fik skolerne. Nu er det ældre- og socialområdets tur, siger Hedegaard.

Borgmester H.C. Østerby er enig i, at der også skal findes penge til ældreområdet.

- Det er også et af vores fokusområder. Vi er ved at få genoprettet vores likviditet, og det vil på sigt give os noget handlefrihed, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mink-aflivninger er gået i gang: Ny farm under mistanke

Holstebro

Covid-19: Den sidste byskole sender nu også en hel årgang hjem

Annonce