x
Annonce
Struer

Corona rammer forårsmarked: Årets store plantemarked er aflyst

Det årlige store plantemarked på Gimsinghoved er aflyst i år, og det skyldes coronavirus og faren for smitte. Arkivfoto: Morten Stricker
Det store plantemarked på Gimsinghoved, som hvert år trækker tusinder af besøgende, er i år aflyst på grund af Coronavirus. Men der holdes formentlig et marked i august.

STRUER: Der bliver ikke noget plantemarked på Gimsinghoved i år. Det populære forårsmarked, hvor både planteskoler og private sælger planter, er ellers hvert år et stort tilløbsstykke. Men nu har haveselskabet aflyst plantemarkedet, som var planlagt til lørdag den 2. maj aflyses.

"Det er med stor beklagelse man finder det nødvendigt, at aflyse årets plantemarked på Gimsinghoved. Men med den udvikling der er i udbredelsen af Coronavirus, ville det være uansvarligt, at afholde det populære plantemarked, hvor flere tusinde mennesker er tæt samlet, og står i kø ved boderne," skriver bestyrelsen for Haveselskabet Struer Kreds i en pressemeddelelse.

Det er et af de allerstørste plantemarkeder i Jylland og formentlig i hele landet, som nu må spring et år over, konstaterer bestyrelsen.

Normalt mødes her plantefolk fra nær og fjern for at udveksle planter, og måske få en sjældenhed med hjem til samlingen eller til haven.

Formanden Henning Pedersen oplyser, at bestyrelsen nu satser på at tilbyde mange af de tilmeldte plantesælgere en stadeplads på plantemarkedet i forbindelse med Sans 2020 i Struer Midtby i august måned.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce