Annonce
Indland

Corona-plakater bliver hængt op i danske lufthavne

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsen samarbejder med de danske lufthavne om at informere rejsende om det nye coronavirus.

Rejsende i de danske lufthavne vil den næste tid kunne støde på plakater med information om det nye coronavirus.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Styrelsen har udsendt materialet til alle danske lufthavne med internationale flyvninger.

Meldingen kommer, kort efter at en kinesisk kvinde er blevet hentet med ambulance i Københavns Lufthavn på mistanke om, at hun er smittet med virusset.

Materialet indeholder information om symptomer på smitte med det nye og potentielt dødelige coronavirus. Der er også information om, hvordan man som tilrejsende skal forholde sig, hvis man oplever symptomer på smitte.

Materialet består af plakater, som vil blive hængt op i lufthavnene. Det består også af flyers, som kan deles ud til passagerer i lufthavnene.

Alt materialet vil også blive tilgængeligt på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Materialet er udarbejdet som led i vores arbejde på at informere befolkningen om ny coronavirus og for at skabe tryghed blandt både rejsende og ansatte i lufthavnene, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Informationsmaterialet findes på dansk, engelsk og kinesisk.

Der er endnu ingen smittede med coronavirus i Danmark. Ifølge Sundhedsstyrelsen er risikoen for at blive smittet i Danmark lille.

- Dette gælder også i de danske lufthavne, og der er derfor ingen grund til at være bekymret som rejsende i lufthavnene.

- Informationsmaterialet skal udelukkende ses som oplysning til rejsende, skriver Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Mens der endnu ikke har været nogen tilfælde af coronasmitte i Danmark, så har man konstateret flere smittede i blandt USA og en række europæiske lande.

Kina er absolut hårdest ramt af coronavirusset med flere end 600 personer, der er døde som følge af virusset.

Coronavirusset har sit epicenter i den kinesiske millionby Wuhan.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce