Annonce
Holstebro

Corona: Nu falder smittetal markant i Holstebro

Endelig ser smittetallet nu for alvor ud til at falde igen i Holstebro Kommune. Det sker samtidig med, at en del ældre - og nu også sårbare - har fået første stik af vaccinen. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter høje smittetal siden starten af november, er der nu markant færre smittede i Holstebro. 40 smittede den seneste uge.

HOLSTEBRO: Langt om længe er der måske lys forude, når man ser på antallet af corona- smittede i Holstebro, som har ligget højt i over to måneder.

40 personer er konstateret smittet den seneste uge, og det svarer til et smittetal på 68 pr 100.000 borgere.

I en stor del af december var dette smittetal på over 300 - og med typisk 20-25 nye smittede hver eneste dag. I starten af januar er der typisk fundet cirka ti nye smittede om dagen - og med et smittetal på op mod 150, og sådan var situationen også i sidste uge.

I Holstebro Kommune har tallene også være præget af, at der har været smitte blandt både beboere og ansatte på flere plejecentre i starten af det nye år - og især på Birkehøj og Mellemtoft.

Annonce

Færre ældre er ramt

Den seneste uge er fem af de smittede over 80 år - altså fra den mest sårbare gruppe, som er i størst risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Seks personer mellem 60 og 80 år er testet positive, mens aldersgruppen 10-20 år er hårdest ramt, idet otte er konstateret positive den seneste uge.

På landsplan er Holstebro nu nummer 20 fra bunden over smittetal i kommunerne. Duksen er dog Lemvig Kommune, som med fem smittede den seneste uge har et smittetal på blot 25.

Mens antallet af smittede også falder på landsplan, så er der fortsat mange indlagte på sygehus med covid-19, efter sygdommen for alvor tog fart i december, og der er 30 døde det seneste døgn. Antallet af døde har nu rundet 1805 i alt, og dermed er der død flere siden 1. december end de 850, der døde i løbet af de første ni måneder, sygdommen hærgede landet.

Lige nu er der store forhåbninger til, at flere bliver vaccineret - og herunder især de mest sårbare. Samtidig er der bekymring for, at en mere smitsom britisk variant af virussen kan blæse smittetallet op igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce