Annonce
Vinderup

Corona lærte Palle, at legetøj skal være 'høflig selvbetjening'

Brugsuddeler Palle Strande har fået gang i sin legetøjs- og børnetøjsbutik i Vinderup. Foto: Jan Briks
Legetøjsbutikken Supertøjs i Vinderup har ændret koncept. Og det har ført en bedre omsætning med sig.

Vinderup: Det var med egen indgang ud til gaden og en ekspedient bag kassen, da SuperBrugsen i Vinderup den 1. april 2019 åbnede dørene op til sin nye legetøjsbutik, SuperTøjs.

Men så kom corona.

- Vi blev ret hurtigt enige om, at vi i en kortere periode måtte lave selvbetjening i legetøjsbutikken - også, hvis nu nogle af medarbejderne blev syge. Så var vi ligesom bedre rustet, siger uddeler Palle Strande.

Annonce

Butikken fik lukket af ud til gaden - da kunderne samtidig var begyndt at spørge efter en indgang fra brugsen i stedet - så det var lettere at komme ind i legetøjsbutikkens fra p-pladsen. Den nye indgang fra Brugsen blev sat op i april.

- Og vi fandt på samme tid ud af, at kunderne egentlig ikke behøvede betjening - de ville hellere selv gå at kigge, så nu er det "høflig selvbetjening, som man siger, siger Palle Strande.

Så Brugsen endte med at fastholde legetøjsbutikken som selvbetjeningsbutik - endda med stor succes:

- For siden er omsætningen egentlig kun steget. Selvfølgelig godt hjulpet på vej af corona også, men det har kun gjort noget godt for børnetøjs- og legetøjssalget derfra, at der er kommet selvbetjening på. Også fordi nogle af kunderne efterspurgte butikkens varer på tidspunkter, hvor legetøjsbutikken ellers ikke havde åbent, siger Palle Strande.


For siden er omsætningen egentlig kun steget. Selvfølgelig godt hjulpet på vej af corona også.

Palle Strande


Det har gjort, at legebutikkens salg er steget med 15 procent.

Butik i butikken

Før legetøjsbutikken kom til stod Lego'et og de andre legetøjsvarer inde i selve Brugsen.

Men hvorfor så ikke bare helt droppe mærkatet "legetøjsbutik" - når der nu ikke er en fast medarbejder på. Man kunne vel ligeså godt bare stille legetøjet ind i butikken igen?

- Nej, for vi sælger fem gange så meget legetøj ved, at det står på den her måde - og i takt med at vi har fået et større udvalg, siger uddeleren.

Konceptet med en "butik i butikken", overvejes der nu at udvikle på.

- Man kunne forestille sig, at man kunne lave samme koncept med andre varegrupper i fremtiden, siger Palle Strande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce