x
Annonce
Læserbrev

Corona-krise. Livet er skrøbeligt

Læserbrev: En nation beskrives bedst efter, hvordan den agerer i en krisesituation.

Derfor er det ekstremt ærgerligt og kritisabelt, at mennesker vælter ind i supermarkederne for at hamstre til dem selv og deres familie i denne svære tid. Dermed ikke sagt, at jeg ikke forstår dem. For vi er ikke vant til denne form for krise. Vi er ikke vant til at leve i uvidenhed om, hvorvidt vi skal agere ift. dette udbrud, ej heller om vores nærmeste vil overleve det, herunder de ældre og svækkede borgere.

Vi er i vildrede. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre vores families helbred, hvad end det indebærer.

Men vi glemmer at det her er hverdag for rigtig mange mennesker. Rigtig mange mennesker strømmer op igennem Europa, herunder til Danmark, hvor vi har en stærk velfærdsstat. Vi begriber ikke, at de kan få dem til at forlade deres land og ansvar for at få en bid af den danske velfærdskage. Men de flygter ene og alene af én årsag. Deres familie.

I sidste ende er vi alle bare mennesker. Vi har samme værdi, og vi skal hjælpe hinanden.

Jeg har en forhåbning om, at I der sidder med jeres familier, husker på, hvor skrøbeligt livet er, og hvor lidt kontrol vi har over tingene. At i værdsætter hvad i har kært, og ser det positive i det negative trods at det kan være svært.

Vi går en ny tid i møde, og medmenneskeligheden skal stadig bevares og endda forstærkes i denne tid, samtidig med det gode danske humør, som vi alle priser højt.

Pas på jer selv, og ikke mindst alle os andre.

Lasse Christiansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce