Annonce
Holstebro

Corona-kovending: Ingen nye smittede i Holstebro den seneste uge

Ingen i Holstebro Kommune har den seneste fået konstateret covid-19, og det er første gang siden midten af marts. I hele Region Midtjylland er der kun nye smittede i Aarhus og Odder Kommuner den seneste uge, mens alle andre kommuner er gået fri. Ill.: Statens Serum Institut
For første gang siden midten af marts er der ikke konstateret nye smittede i Holstebro Kommune den seneste uge. Kun to plejecenter-beboere er stadig smittet.
Annonce

HOLSTEBRO: Covid-19 har for alvor sluppet sit tag i Holstebro.

Fra i april at være blevet udråbt til et epicenter med op mod 60 nye smittede pr. uge, så er tallene faldet drastisk i maj.

Og i den seneste uge frem til 3. juni er der slet ikke konstateret nye smittede i Holstebro Kommune.

- Det er virkelig dejligt, siger Lone Becker, der er direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

- I kommunen kan vi sænke skuldrene, og vi er nu tilbage i normal drift med pleje af borgerne, og vi er en massiv erfaring rigere, tilføjer hun.

Med 270 personer, som har fået konstateret covid-19, er Holstebro dog fortsat den kommune vest for Storebælt, som har været hårdest ramt. Holstebro har haft 461 smittede per 100.000 borgere - og ingen andre kommuner i Jylland og Fyn kan matche dette.

Det er især hospitalet i Holstebro, som har haft mange smittede - ganske som også ældreområdet i Holstebro Kommune har været hårdt ramt af smitte blandt både beboere og personale

Alene i Holstebro Kommunes plejesektor er 18 borgere døde med covid-19, mens 44 har været smittet.

Ifølge den seneste opgørelse fra kommunen er der fortsat to smittede beboere på plejecentre i kommunen, en på Mellemtoft og én på Beringshaven. Til gengæld er der ikke længere noteret smitte blandt personalet, oplyser kommunen.

I hele Region Midtjylland er der nu kun to indlagte på hospitaler med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Struer

Harmonikasammenstød spærrede vej

Annonce