Annonce
Holstebro

Corona: Kommune sender hver tredje hjem fra rådhuset

Holstebro Kommune sender hver tredje ansatte hjem fra rådhuset for at begrænse corona-smitten. Alle funktioner over for borgere opretholdes - men kurser og møder aflyses. Lejrskoler bliver ramt. Pressefoto: Holstebro Kommune
Holstebro Kommune har valgt at sende hver tredje administrative medarbejder hjem, men opretholder service over for borgere og virksomheder. Kurser, arrangementer og lejrskoler aflyses.
Annonce

HOLSTEBRO: Holstebro Kommune har nu lagt en linje for, hvordan kommunen kan være med til at bryde corona-smittekæder. Det sker i forlængelse af Mette Frederiksens udmelding fredag, hvor hun opfordrede myndigheder og andre til så vidt muligt at lade ansatte arbejde hjemmefra.

Kommunen regner med, at en tredjedel af de administrative medarbejdere kan løse deres opgaver hjemmefra frem til den 4. oktober 2020.

- Rådhuset vil fungere normalt, og vi opretholder funktionerne, så det ikke kommer til at ramme vores service i forhold til borgerne og virksomheder, siger kommunaldirektør Lars Møller.

Hvem der skal sendes hjem, bliver besluttet i den enkelte afdeling.

- Det sker ud fra en konkret vurdering af, hvad der lige så godt kan laves hjemmefra, siger Lars Møller.

Skoler, daginstitutioner og plejecentre skal fungere helt normalt.


Men det vil jeg ikke være overfrisk og kritisere. Vi har tidligere været ramt - og vi ved, hvor hurtigt, det kan ramme igen

Lars Møller, kommunaldirektør i Holstebro


- Det betyder, at vi også skal have den nødvendige backup på rådhuset til disse ting, siger Lars Møller.

Møder skal afvikles virtuelt, når det er muligt, så færre ansatte mødes for dermed at minimere smitterisikoen.

Annonce

Aflyser kurser og lejerskoler

Generelt vil kommunen aflyse ting, der ikke berører borgene. Det gælder især arrangementer, sammenkomster, interne kurser og lignende.

- Vi følger rådene om begrænse møder. For vi har også en interesse i at begrænse smitten, siger Lars Møller.

Efter opfordring fra undervisningsministeriet bliver lejrskoler også aflyst, og dermed bliver skoleelever også ramt.

Til gengæld er der ikke planer om at ændre noget på de politiske møder.

- Vi har et økonomiudvalgsmøde på onsdag, og der må politikerne tage stilling til, om møderne skal afvikles normalt eller virtuelt. Men jeg har ikke hørt nogle bekymringer, siger Lars Møller.

Restriktionerne rammer hele landet - også Hostebro, som kun har haft to smittede den seneste uge - og dermed langt under de smittetal, som er baggrunden for regeringens indgreb.

- Men det vil jeg ikke være overfrisk og kritisere. Vi har tidligere været ramt - og vi ved, hvor hurtigt, det kan ramme igen, siger Lars Møller.

Annonce

Alt for kort varsel

Til gengæld er Lars Møller noget træt af, at regeringen holder et pressemøde en fredag klokken 14 og præsenterer restriktioner med kort varsel.

- Der kunne jeg godt have et fromt ønske om, at vi fik lidt længere varsel - for eksempel med en udmelding midt på ugen. Det er meget vanskeligt at få fat i folk i løbet af weekenden og planlægge noget - og det kan godt irritere mig at skulle bruge weekenden på forsøge at tilrettelægge, hvad vi skal gøre, siger Lars Møller.

Samtidig opfordrer han borgerne til at downloade Sundhedsstyrelsens smitteapp, for at få brudt smittekæderne.

Annonce
Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce