Annonce
Ulfborg/Vemb

Corona kickstartede Helles brødudsalg: Har solgt det dobbelte

Det går godt - her i Brød & Kager i Ulfborg, hvor Helle Manicus kan notere sig et salg, der ligger langt over, hvad hun forventede, da butikken startede op i begyndelsen af corona-nedlukningen. Pressefoto
Det er gået over al forventning for Helle Manicus' brødbutik Brød & Kager. Stik mod al forventning pustede corona faktisk liv i butikken.
Annonce

Ulfborg: At åbne en brødbutik lige midt i coronakrisens nedlukning har ikke været nogen nem opgave for Helle Manicus. Dels fordi nedlukningen gjorde det vanskeligt at "se markedet an", og dels fordi hun selv kort før åbningen havde problemer med leddegigten.

Men den frygt, der i marts var for, at coronakrisen ville slå bunden ud af forretningen, er manet helt til jorden. Tværtimod hjalp coronanedlukningen butikken godt på vej.

- Vi kom faktisk nemmere i gang, fordi folk var hjemme, siger Helle Manicus, indehaver af Brød & Kager, der får sit bagværk fra Sevel Bageri.

Da butikken åbnede den 16. marts var det med seks deltidsansatte bag disken og en daglig åbningstid fra klokken 6 til 12.

I dag har butikken 14 deltidsansatte, og har åbent fra 6 til 15.30 alle ugens dage.

- Vi prøvede tidligere at holde eftermiddagsåbent. Det kunne ikke betale sig, så vi begyndte at lukke tidligt igen. Men så begyndte folk at efterspørge længere åbningstider, og nu holder vi jo så åbent til ud på eftermiddagen. Det er svært at blive klog på, siger Helle Manicus.

Annonce

Tyskerne vil have stænger

Butikken har langet dobbelt så mange brød og kager over disken, som den havde budgetteret med, og generelt har efterspørgslen været høj.

- I hele maj, juni, juli og august har vi løbet rigtig stærkt - faktisk er vagtplanen nu den største udfordring - at få det hele til at passe ind med de her fleksjobbere, der er ansat, siger hun.

Det er rundstykker om morgenen, tørkager om eftermiddagen og wienerstænger og kanelstænger til tyskerne, der holder gang i salget. Sidstnævnte er solgt i massevis henover sommerferien, hvor turistsæsonen har været god ved butikken.

- Butikkens økonomi er dog stadig ikke noget, jeg bliver tyk og fed af - måske kun af at spise bagerbrødet. Men butikken er lejet ud, der er skabt nogle arbejdspladser, og Ulfborg får noget brød. Det er de tre ting, der skal bære det - også fremover, siger hun.

Så butikken løber rundt, og det skal den.

- Det må ikke koste penge. Hvis der skulle komme underskud, så lukker jeg, siger Helle Manicus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Se, hvilken herlig grund...

Annonce