Annonce
Holstebro

Corona i værtshus-miljøet: Smittet gik i byen to dage i træk

Gæsten havde tidligere på ugen været i kontakt med en person, som var smittet med corona. Han lod sig derfor teste, og den første test - som han fik svar på inden weekenden - var negativ. Den anden test var dog positiv. Genrefoto/arkivfoto: Anne Bæk
Fredag og igen lørdag har en gæst, som er testet positiv med Covid-19, besøgt et værtshus i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Die Bierstube har to gange i weekenden - første gang fredag og igen lørdag - haft besøg af en gæst, som er testet positiv med Covid-19.

Det fortæller Charlotte Green, daglig leder af værtshuset, der fredag havde omkring 120-130 gæster inde og lidt færre lørdag.

- Vi har været videoovervågningen igennem, og antallet af gæster, som har været i tæt kontakt med den smittede person, begrænser sig til fem, og alle er blevet kontaktet, siger Charlotte Green.

Die Bierstube fik meddelelse om den smittede gæst lørdag aften - efter gæsten havde forladt stedet.

- Vi har fulgt alle retningslinjer og været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til, om vi skulle lukke ned. Det skulle vi ikke, men alle kontaktoverflader, hvor gæsten kan have efterladt vira, desinficeret, så det er fuldstændig trygt at færdes her, siger Charlotte Green.

Hun har været i kontakt med gæsten, som har oplyst, at han tidligere på ugen havde været i kontakt med en person, som var smittet med corona. Han lod sig derfor teste, og den første test - som han fik svar på inden weekenden - var negativ. Den anden test var dog positiv.

Annonce

Vi er meget påpasselige

Charlotte Green opfordrer til, at man lader sig teste, hvis man føler et behov for det, men selv er hun ikke så nervøs for, at der er bragt smitte videre til de gæster, som ikke har siddet tæt på den pågældende gæst.

- Nej, for vi er meget påpasselige med at spritte af og bruge værnemidler. Det er vi blandt andet fordi, der kommer nogen hos os, som er i risikogruppen, og det ikke ville være særligt sjovt at starte en smittekæde hernede, siger Charlotte Green.

Smittetrykket i Holstebro er den seneste uge steget markant, så kommunen nu er rykket op i en top ti over kommuner med flest Covid-19 tilfælde, ligesom antallet af tilfælde med covid-19 mink-varianter er gået fra nærmest ingenting til 12 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce