Annonce
Lemvig

Corona gav dyk i udrykninger for brandvæsenet

Beredskabsdirektør Claus Bo Nielsen fra Nordvestjyllands Brandvæsen kunne glæde sig over færre udrykninger i det forgangne år. Pressefoto: Per Borg Jakobsen
Nordvestjyllands Brandvæsen har lavet flere tiltag for at sikre, at der også fremover er et forsvarligt beredskab til rådighed
Annonce

Nordvestjylland: Coronapandemien har også sat et aftryk på arbejdet hos Nordvestjyllands Brandvæsen i det forgangne år.

Antallet af udrykninger har været faldende i de tre nordvestjyske kommuner, der sammen med Skive er med i Nordvestjyllands Brandvæsen. Det skriver beredskabsdirektør Claus Bo Nielsen i en pressemeddelse.

Faldet i udrykninger har dog været lavt i Holstebro, Struer og Lemvig Kommune. Her har der tilsammen været 11 færre udrykninger i 2020 i forhold til året før, viser brandvæsenets opgørelse. Brandvæsenet rykkede ud i alt 475 gange i de tre kommuner i 2020.

Indsatser

Så mange gange rykkede de lokale brandvæsener:

Lemvig: 106 (tre færre end 2019)

Struer: 89 (seks færre end i 2019)

Holstebro: 280 (to færre end i 2019)

Skive: 187 (45 færre end i 2019)

- Der er ikke nogen speciel forklaring på de færre udrykninger. Det er nogle af de større udsving, vi oplever med mellemrum. Derfor må vi se i de kommende år, om det er et enkeltstående tilfælde, eller det er lykkedes os at nedbringe antallet så markant. Men det er samlet set positivt med et fald i alle kommune, skriver Claus Bo Nielsen i pressemeddelelsen og tilføjer, at der i Skive har været et langt mere markant fald end i Holstebro, Struer og Lemvig. Her har der været hele 45 færre udrykninger i 2020 i forhold til 2019.

Annonce

Brandfolk kan komme i bad

Men mens der har været færre udrykninger, har der været en stigning i deltagelsen i krisestabe, og det har været ressourcekrævende.

- Vi har mange tiltag, der gør, at vi kan opretholde et forsvarligt beredskab, således borgere og erhvervsliv på det operative område har samme serviceniveau som før pandemien, skriver beredskabsdirektøren blandt andet i pressemeddelelsen.

Til gengæld har brandvæsenet i det forgangne år lavet flere tiltag for at sikre et bedre arbejdsmiljø for brandfolkene. Blandt andet har man indkøbt en ny badetrailer, så brandfolkene kan komme i bad allerede på brandstedet ved de større opgaver. Der er også blevet arbejdet med ændrede slukningsmetoder, så noget af energien kan tages ud af branden inden man indsætter røgdykkere.

Normalt holder Nordvestjyllands Brandvæsen parole i begyndelsen af det nye år, men på grund af coronapandemien er den i første omgang udsat på ubestemt tid.

Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce