Annonce
Holstebro

Corona-advarsel fra læge: Folk er begyndt at komme direkte ind fra gaden - det går ikke

Henstillingen fra Michael Poulsen om stadig at være opmærksom på corona-retningslinjerne kommer, mens antallet af coronasmittede danskere er på vej op igen, og antallet af indlagte også er steget i løbet af den seneste uge. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Man kan tydeligt mærke, at der ikke er den samme opmærksomhed omkring corona-reglerne, siger læge Michael Poulsen, der oplever det dagligt i hans egen praksis.
Annonce

Holstebro: Reglerne er sådan set enkle nok.

Har man ikke en tid hos sin praktiserende læge, så skal man ikke bare gå ind i klinikken.

Men det er folk alligevel begyndt at gøre, oplever Michael Poulsen, der er læge i Lægeklinikken Brotorvet.

- Jeg tror ikke, at det kun er hos os, vi ser det. Folk kommer simpelthen direkte ind i klinikken - uden en henvisning - også selv om vi har skilte på dørene, der siger, at det må man ikke, fortæller Michael Poulsen.

Han ser det som et udtryk for, at mange er begyndt at slække lidt i forhold til corona-anbefalingerne:

- Vi har haft folk, der er kommet hostende ind fra gaden. Nogen kommer bare for at få en ny recept - eller vi ser, at én person, der har en tid, pludselig har taget tre-fire børn med også. Vi har både nogle afstandskrav, som vi skal kunne håndtere, men vi skal også sikre både patienter og personale.

- De patienter, der kommer med en henvisning i hånden, kommer jo ofte, fordi de er syge. Dem skal vi altså passe godt på, siger Michael Poulsen.


Vi har haft folk, der kommet hostende ind fra gaden. Nogen kommer bare for at få en ny recept.

Michael Poulsen, praktiserende læge


Annonce

Smittetallet stiger

Lægeklinikken vil nu skrive ud til patienterne for at understrege reglerne om, at man kun skal komme, hvis man har en henvisning.

- Man kan som patient sagtens komme til at se en læge. Man skal bare have en aftale først. Man skal altid ringe først. Vi skal nok tage telefonerne, siger Michael Poulsen.

I kunne vel også bare låse døren?

- Det vil vi gerne undgå. Vi er jo ikke lukket ned, og vi vil gerne se patienterne. Men vi oplever bare, at der er flere og flere, der kommer uanmeldt.

Henstillingen fra Michael Poulsen om stadig at være opmærksomme på corona-retningslinjerne kommer, mens antallet af coronasmittede danskere er på vej op igen, og antallet af indlagte er også steget i løbet af den seneste uge. Eksperter frygter, at en anden bølge af coronaudbrud er på vej ind over os.

Flere steder i landet er det også blevet obligatorisk at bruge mundbind i offentlig transport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce