x
Annonce
KLUMME

Conpleks fik en mentor og mere fokus

Et forløb med en mentor fundet gennem Erhvervshus Midtjylland har udviklet sig til et langvarigt forhold for Conpleks. Mentoren er i dag formand for bestyrelsen for robotvirksomheden i Struer.

STRUER: Udendørs mobile robotter fra Conpleks i Struer ruller på et stigende antal fodboldbaner, marker og i parker. Virksomheden, som blev startet i 2010 af Tom Simonsen og Hans Knutsson, har i dag 14 medarbejdere.

Da de for et par år siden ønskede at skrue endnu mere op for væksten, kontaktede Tom Simonsen som så mange gange før Erhvervshus Midtjylland for at høre, om de kunne hjælpe.

Hvad med at få en erfaren erhvervsleder som vækstmentor i et ét-årigt forløb med fokus på strategi og forretningsudvikling, lød forslaget. Og det blev taget godt imod i Struer.

Derfor foreslog Erhvervshus Midtjylland Allan Skovgaard, som dengang var ansat i Grundfos-koncernen. Og det har vist sig at være et perfekt match.

- Også fra andre sammenhænge med Erhvervshus Midtjylland har jeg oplevet, at en udefrakommende person kan være katalysator og bidrage til at skabe mere fokus. Det samme har været tilfældet med vækstmentoren, siger Tom Simonsen.

Det, han fik ud af forløbet, var en sparringspartner på ledelsesniveau ud over hans partner Hans Knutsson, som han kunne drøfte strategi med.

- Det var givende, for som virksomhedsleder bliver man lynhurtigt grebet af driften. Men at få en mentor har tvunget mig til at arbejde på tingene mellem møderne, uanset om det var et telefonmøde eller et bestyrelsesmøde. Det giver commitment, mener Tom Simonsen.

Et generationsskifte var forude i Conpleks, da Hans Knutson ville stoppe, men stadig være medejer. Derfor skulle en ny ind i ejerkredsen, og en professionel bestyrelse var også bagt ind i den proces, mentoren skulle forholde sig til.

Det er nu to år siden, forløbet startede, og det har forvandlet sig til et varigt forhold, for Allan Skovgaard er nu formand for bestyrelsen.

- På en måde fik vi en bestyrelsesformand, uden at vi dengang havde en. Det har vi haft super meget gavn at, for jeg brugte ham både til at drøfte strategi, vækstplaner og større handler. Vi fik så godt et samarbejde, at han var oplagt som formand for vores bestyrelse, påpeger Tom Simonsen.

- At få en mentor har tvunget mig til at arbejde på tingene mellem møderne, uanset om det var et telefonmøde eller et bestyrelsesmøde. Det giver commitment, siger Tom Simonsen, direktør, Conpleks. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce