Annonce
Struer

Club 5000 nåede ikke til finalen

Club 5000 fra Thyholm nåede ikke til finalen i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2019, men projektet har fået masser af opmærksomhed den seneste tid, og det er initiativtagerne både stolte over og glade for. Arkivfoto
Initiativtagerne på Thyholm er dog stolte over og glade for at have været nomineret i et fornemt selskab af gode initiativer i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris 2019.

THYHOLM: Club 5000 i Hvidbjerg, Slankeforeningen Fnuggeline og Midtmors Parasport var de tre idrætsprojekter, som dommerpanelet for Midt- og Vestjylland blandt mange indsendte forslag sendte videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. På landsplan var der indstillet tre kandidater i hvert sendeområde for regionalradioerne, så danskerne havde i alt 24 kandidater at stemme på i denne kåring.

Afstemningen sluttede onsdag morgen klokken 08.00, og en time senere kunne medlem af dommerpanelet og journalist Jens Ole Sørensen så offentliggøre de tre idrætsprojekter, der havde fået flest stemmer og dermed også en plads i den endelige finale det store show Sport 2019 i Herning den 4. januar, hvor vinderen kåres. Med prisen følger 100.000 kroner.

Blandt de tre finalister er der et projekt fra Midt- og Vestjylland - nemlig Midtmors Parasport. De to øvrige finaledeltagere er Fodboldlinien Randers og Café Klubånd fra Beder-Malling syd for Aarhus.

Annonce

Club 5000 fortsætter

Initiativtagerne bag Club 5000 på Thyholm er ægteparret Gitte og Jens Johnsen.

- Vi var naturligvis meget spændte på resultatet af afstemningen, og vi har brugt vort netværk i bestræbelserne på at få så mange stemmer som muligt. Selv om vi ikke nåede helt til finalen, så er vi både stolte over og glade for den store opbakning, som Club 5000 har fået den seneste tid. Det har været en stor oplevelse, og vi håber, at vi kan inspirere andre til også at komme igang, sagde Jens Johnsen om afgørelsen.

Club 5000, der startede for godt et år siden, er et projekt, hvor børn og unge går eller løber sammen to gange om ugen. Formålet er at forbedre konditionen hos børn og unge og medvirke til at fjerne Struer Kommune fra en kedelig sundhedsstatistik.

- Statistikken siger, at der er alt for mange overvægtige børn i Struer Kommune, og det ville vi gerne gøre noget ved, fortæller Jens Johnsen.

Club 5000 er i dag en underafdeling af Thyholm Løbeklub, og hver mandag og onsdag klokken 17 mødes børn og forældre ved løbeklubbens lokaler på Østergade i Hvidbjerg, og så venter tre kvarters motion i form af gang eller løb på en cirka fire kilometer lang rute - med indlagte sjove konkurrencer undervejs. Udover god motion oplever deltagerne også at være en del af et fællesskab med ligesindede.

- Selvfølgelig fortsætter Club 5000 - og vi mødes da også i eftermiddag kl. 17, fortalte Jens Johnsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce