Annonce
Mad og drikke

Claus Holm: Hvide asparges er mindet om sommer

Hvide asparges sender Claus Holms tanker på rejse blandt lutter gode minder. Arkivfoto
Claus Holm er kok, kogebogsforfatter og foredragsholder. Han er blandt andet kendt fra tv-programmet "Go’ morgen Danmark" og har for nylig medvirket i tv-programmet "Fem fede kokke". Til daglig bor han i Svendborg sammen med sin kone, Anne. Her fortæller han, hvorfor hvide asparges er en af de spiser, der gør ham glad og minder ham om sommer.

- Hele mit liv er min mad og mit kokkeliv. Derfor har jeg også mange minder, der knytter sig til mad. Asparges minder mig om at stå i lære, hvor vi skulle skrælle asparges fra hoved til bund, som vi fik terpet. Det var hårdt arbejde og disciplin, men vi havde det sjovt, fortæller han og uddyber:

- Det andet minde, der knytter sig til asparges, er mit livs lykke, min kone Anne. For mange år siden lokkede hun mig til at arbejde i Egypten. Jeg lokkede hende til gengæld til at arbejde i Schweiz i et finere køkken. Om sommeren var der stor festival, hvor vi solgte 100 kilo asparges om dagen, hver dag, syv dage om ugen. Jeg har aldrig skrællet så mange asparges i hele mit liv. De skulle bundtes med syv asparges i hvert bundt. Men igen - det minder mig om en sjov tid.

- Hvert år til sommer tager Anne og jeg til Venedig - her spiser vi også asparges. Man ved bare, at når de hvide asparges dukker op, så er det sommer.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce