x
Annonce
Navne

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning i Holstebro. Foto: Jens Bach
53-årige Christian Hagelskjær er ny mand i spidsen for Holstebros multiforsyningsselskab. Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning.

Holstebro: Christian Hagelskjær er for få dage siden flyttet ind på direktørkontoret hos Holstebros multiforsyningsselskab, og han ser frem til kontakten med koncernens mange samarbejdspartnere heriblandt leverandørerne til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg.

For kort tid siden slukkede Christian Hagelskjær for sidste gang computeren på direktionsgangen hos Energi Viborg. Knap 15 timer senere trådte han ind på direktørkontoret hos Vestforsyning.

Den 53-årige Christian Hagelskjær har et par gange i løbet af sommeren været på besøg hos Vestforsyning. Han siger, at han allerede har fået indtryk af at komme til en veldrevet virksomhed. Det tilskriver han de mange dygtige medarbejdere.

Annonce

Vestforsyning

Vestforsynings hovedaktivitet er at levere varme, vand og el og foretage spildevandsbehandling.

Kunderne er hovedsageligt borgere og virksomheder i Holstebro Kommune.

Vestforsyning ejes 100 procent af Holstebro Kommune.

Strammere mål

Siden Christian Hagelskjær søgte og fik jobbet hos Vestforsyning i foråret, har Danmark fået ny regering og nye, strammere mål for klimaet. Nu skal hele 70 procent af drivhusgasserne være væk om lidt over ti år – i 2030.

- Det bliver en væsentlig udfordring for forsyningsselskaberne som helhed at leve op til de mål. Men Vestforsyning er heldigvis godt i gang ved at have blandt andet både biogasanlæg og vindmøller, siger Christian Hagelskjær.

Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning. Det vil han gøre sammen med medarbejderne og selskabets mange samarbejdspartnere. Her tænker Christian Hagelskjær ikke mindst på de landmænd og virksomheder, der leverer råvarer til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg i Maabjerg ved Holstebro.

- Vi skal skabe resultater sammen med dem og andre samarbejdspartnere, siger Christian Hagelskjær.

Den nye direktør vil bruge de kommende uger på at sætte sig grundigt ind i driften. Først derefter er han parat til at komme med bud på, om der skal ske ændringer hos Vestforsyning – og i hvilken retning.

Den nye direktør for Vestforsyning er opvokset i Tjørring ved Herning. Derefter rejste han til Svendborg for at uddanne sig til maskinmester. Gennem en række år sejlede han i rederiet A.P. Møller. I 1992 begyndte Christian Hagelskjær sin karriere i energibranchen. Han var først arbejdsleder og siden driftsleder i varmeforsyningen ved Herning Kommunale Værker. Christian Hagelskjær rejste videre til Viborg i 1996, først som driftsleder på byens kraftvarmeværk og siden 2008 som administrerende direktør for Energi Viborg. Her har han som noget af det seneste været med til at skaffe it-giganten Apples store datacenter til kommunen.

Stabile priser

Christian Hagelskjær bliver foreløbig boende i Løgstrup nordvest for Viborg sammen med sin kone, der har job i Viborg. Men parret er ikke fremmede over for Holstebro-området. De har i en periode boet i Nørre Felding lige syd for Holstebro, mens Tina Hagelskjær læste til ergoterapeut i Holstebro.

Vestforsynings bestyrelsesformand, Nils Ulrik Nielsen, er sikker på at have fundet den rette person til at videreføre den strategi, som bestyrelsen lagde i fjor.

- Den indebærer blandt andet, at Vestforsyning skal give forbrugerne stabile og konkurrencedygtige priser, siger Nils Ulrik Nielsen.

Stillingen som administrerende direktør for Vestforsyning blev ledig, efter at Jørn Zielke opsagde sin stilling for at tiltræde et nyt job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce