Annonce
Navne

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning i Holstebro. Foto: Jens Bach
53-årige Christian Hagelskjær er ny mand i spidsen for Holstebros multiforsyningsselskab. Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning.

Holstebro: Christian Hagelskjær er for få dage siden flyttet ind på direktørkontoret hos Holstebros multiforsyningsselskab, og han ser frem til kontakten med koncernens mange samarbejdspartnere heriblandt leverandørerne til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg.

For kort tid siden slukkede Christian Hagelskjær for sidste gang computeren på direktionsgangen hos Energi Viborg. Knap 15 timer senere trådte han ind på direktørkontoret hos Vestforsyning.

Den 53-årige Christian Hagelskjær har et par gange i løbet af sommeren været på besøg hos Vestforsyning. Han siger, at han allerede har fået indtryk af at komme til en veldrevet virksomhed. Det tilskriver han de mange dygtige medarbejdere.

Annonce

Vestforsyning

Vestforsynings hovedaktivitet er at levere varme, vand og el og foretage spildevandsbehandling.

Kunderne er hovedsageligt borgere og virksomheder i Holstebro Kommune.

Vestforsyning ejes 100 procent af Holstebro Kommune.

Strammere mål

Siden Christian Hagelskjær søgte og fik jobbet hos Vestforsyning i foråret, har Danmark fået ny regering og nye, strammere mål for klimaet. Nu skal hele 70 procent af drivhusgasserne være væk om lidt over ti år – i 2030.

- Det bliver en væsentlig udfordring for forsyningsselskaberne som helhed at leve op til de mål. Men Vestforsyning er heldigvis godt i gang ved at have blandt andet både biogasanlæg og vindmøller, siger Christian Hagelskjær.

Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning. Det vil han gøre sammen med medarbejderne og selskabets mange samarbejdspartnere. Her tænker Christian Hagelskjær ikke mindst på de landmænd og virksomheder, der leverer råvarer til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg i Maabjerg ved Holstebro.

- Vi skal skabe resultater sammen med dem og andre samarbejdspartnere, siger Christian Hagelskjær.

Den nye direktør vil bruge de kommende uger på at sætte sig grundigt ind i driften. Først derefter er han parat til at komme med bud på, om der skal ske ændringer hos Vestforsyning – og i hvilken retning.

Den nye direktør for Vestforsyning er opvokset i Tjørring ved Herning. Derefter rejste han til Svendborg for at uddanne sig til maskinmester. Gennem en række år sejlede han i rederiet A.P. Møller. I 1992 begyndte Christian Hagelskjær sin karriere i energibranchen. Han var først arbejdsleder og siden driftsleder i varmeforsyningen ved Herning Kommunale Værker. Christian Hagelskjær rejste videre til Viborg i 1996, først som driftsleder på byens kraftvarmeværk og siden 2008 som administrerende direktør for Energi Viborg. Her har han som noget af det seneste været med til at skaffe it-giganten Apples store datacenter til kommunen.

Stabile priser

Christian Hagelskjær bliver foreløbig boende i Løgstrup nordvest for Viborg sammen med sin kone, der har job i Viborg. Men parret er ikke fremmede over for Holstebro-området. De har i en periode boet i Nørre Felding lige syd for Holstebro, mens Tina Hagelskjær læste til ergoterapeut i Holstebro.

Vestforsynings bestyrelsesformand, Nils Ulrik Nielsen, er sikker på at have fundet den rette person til at videreføre den strategi, som bestyrelsen lagde i fjor.

- Den indebærer blandt andet, at Vestforsyning skal give forbrugerne stabile og konkurrencedygtige priser, siger Nils Ulrik Nielsen.

Stillingen som administrerende direktør for Vestforsyning blev ledig, efter at Jørn Zielke opsagde sin stilling for at tiltræde et nyt job.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce