Annonce
Navne

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning

Christian Hagelskjær er ny direktør for Vestforsyning i Holstebro. Foto: Jens Bach
53-årige Christian Hagelskjær er ny mand i spidsen for Holstebros multiforsyningsselskab. Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning.

Holstebro: Christian Hagelskjær er for få dage siden flyttet ind på direktørkontoret hos Holstebros multiforsyningsselskab, og han ser frem til kontakten med koncernens mange samarbejdspartnere heriblandt leverandørerne til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg.

For kort tid siden slukkede Christian Hagelskjær for sidste gang computeren på direktionsgangen hos Energi Viborg. Knap 15 timer senere trådte han ind på direktørkontoret hos Vestforsyning.

Den 53-årige Christian Hagelskjær har et par gange i løbet af sommeren været på besøg hos Vestforsyning. Han siger, at han allerede har fået indtryk af at komme til en veldrevet virksomhed. Det tilskriver han de mange dygtige medarbejdere.

Vestforsyning

Vestforsynings hovedaktivitet er at levere varme, vand og el og foretage spildevandsbehandling.

Kunderne er hovedsageligt borgere og virksomheder i Holstebro Kommune.

Vestforsyning ejes 100 procent af Holstebro Kommune.

Strammere mål

Siden Christian Hagelskjær søgte og fik jobbet hos Vestforsyning i foråret, har Danmark fået ny regering og nye, strammere mål for klimaet. Nu skal hele 70 procent af drivhusgasserne være væk om lidt over ti år – i 2030.

- Det bliver en væsentlig udfordring for forsyningsselskaberne som helhed at leve op til de mål. Men Vestforsyning er heldigvis godt i gang ved at have blandt andet både biogasanlæg og vindmøller, siger Christian Hagelskjær.

Han vil fortsætte, hvad han oplever som en innovativ udvikling hos Vestforsyning. Det vil han gøre sammen med medarbejderne og selskabets mange samarbejdspartnere. Her tænker Christian Hagelskjær ikke mindst på de landmænd og virksomheder, der leverer råvarer til koncernens store biogasanlæg og kraftvarmeanlæg i Maabjerg ved Holstebro.

- Vi skal skabe resultater sammen med dem og andre samarbejdspartnere, siger Christian Hagelskjær.

Den nye direktør vil bruge de kommende uger på at sætte sig grundigt ind i driften. Først derefter er han parat til at komme med bud på, om der skal ske ændringer hos Vestforsyning – og i hvilken retning.

Den nye direktør for Vestforsyning er opvokset i Tjørring ved Herning. Derefter rejste han til Svendborg for at uddanne sig til maskinmester. Gennem en række år sejlede han i rederiet A.P. Møller. I 1992 begyndte Christian Hagelskjær sin karriere i energibranchen. Han var først arbejdsleder og siden driftsleder i varmeforsyningen ved Herning Kommunale Værker. Christian Hagelskjær rejste videre til Viborg i 1996, først som driftsleder på byens kraftvarmeværk og siden 2008 som administrerende direktør for Energi Viborg. Her har han som noget af det seneste været med til at skaffe it-giganten Apples store datacenter til kommunen.

Stabile priser

Christian Hagelskjær bliver foreløbig boende i Løgstrup nordvest for Viborg sammen med sin kone, der har job i Viborg. Men parret er ikke fremmede over for Holstebro-området. De har i en periode boet i Nørre Felding lige syd for Holstebro, mens Tina Hagelskjær læste til ergoterapeut i Holstebro.

Vestforsynings bestyrelsesformand, Nils Ulrik Nielsen, er sikker på at have fundet den rette person til at videreføre den strategi, som bestyrelsen lagde i fjor.

- Den indebærer blandt andet, at Vestforsyning skal give forbrugerne stabile og konkurrencedygtige priser, siger Nils Ulrik Nielsen.

Stillingen som administrerende direktør for Vestforsyning blev ledig, efter at Jørn Zielke opsagde sin stilling for at tiltræde et nyt job.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce