Annonce
Sport

Christian Eriksen: Hjemmebane-EM er surrealistisk

Lorraine O'Sullivan/Ritzau Scanpix
De danske landsholdsspillere forventer en helt unik oplevelse, når de skal spille EM-kampe i Parken næste år.

Siden det for over fem år siden blev offentliggjort, at der ved EM i fodbold i 2020 skal spilles kampe i Danmark, har det været en drøm og et mål for de danske landsholdsspillere at kvalificere sig til slutrunden.

Det mål indfriede de mandag aften ved at spille 1-1 i Dublin og snuppe EM-billetten på Irland bekostning.

Christian Eriksen ser forventningsfuldt frem mod slutrunden, hvor han sammen med holdkammeraterne er garanteret mindst to gruppekampe i Parken.

- Det bliver surrealistisk at spille EM på hjemmebane.

- Følelsen af ikke at have kvalificeret sig havde været meget hård. Hvis vi skulle se andre lande konkurrere i en slutrunde i Danmark, uden at vi var med, havde det været utrolig hårdt.

- Så det er en lettelse, vi er med, og det bliver fedt for os selv og for alle de danske fans, siger Christian Eriksen.

Inden kampen lagde Kasper Schmeichel vægt på, at et EM på hjemmebane ville være en helt unik oplevelse, som ingen af fortidens store koryfæer havde haft muligheden for at opleve. Efter EM-billetten er i hus, er målmanden endnu mere begejstret.

- Jeg tror, at alle danskere har drømt om at spille en hjemmebanekamp til en stor slutrunde. Nu er chancen der, og det glæder vi os helt ufatteligt til, siger Schmeichel.

For Mathias "Zanka" Jørgensen spilles EM-kampene i et særdeles velkendt nabolag.

- Jeg kommer til at spille EM fem minutter fra, hvor jeg er født og vokset op. Jeg har spillet fodbold det meste af mit liv deromkring. Jeg kan cykle hjem til min mor efter kampen på under fem minutter, hvis jeg ville.

- EM i Danmark har været en altoverskyggende motivationsfaktor for os alle. Det ville gøre ondt i hjertet at skulle se på det uden at være med, siger forsvarsspilleren.

Også esbjergenseren Martin Braithwaite glæder sig til at spille EM foran de danske roligans, men han er også spændt på, hvordan oplevelsen egentlig bliver, når den ikke længere bare er en drøm.

- Det er helt sindssygt, helt sindssygt. Et EM i Danmark er ubeskriveligt, og jeg tror ikke rigtig, at det går op for en, hvor stort det egentlig er, før man oplever det, siger mandagens danske målscorer.

Det afgøres ved lodtrækning, om Danmark spiller to eller tre gruppekampe i Parken. Taber Danmark lodtrækningen, skal landsholdet spille en gruppekamp i Sankt Petersborg, da alle kampene i gruppen spilles i Danmark og Rusland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce