Annonce
Kultur

Christian er med i Frost 2 - og så alligevel ikke rigtig

Christian Lund - her set i forbindelse med premieren på den første Frost-film - er opvokset i Mejrup, hvor forældrene stadig bor. Han bor i dag med sin hustru og datter i København. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Christian Lunds figur i animationsfilmen Frost fra 2013 fik en hård medfart. Frost 2 får snart premiere, og Christian Lunds stemme medvirker igen. Ligesom han i øvrigt også er med i en Ole Henriksen-turné og en ny musical.
Annonce

Holstebro-København: Venskabet hverken kan eller vil Christian Lund løbe fra. Både kollegialt og privat ses han med Anna og Elsa - der uden for Disneys Frost-univers i virkeligheden hedder Kristine Yde Eriksen og Maria Lucia Heiberg Rosenberg.

I megahittet Frost fra år 2013 lagde Christian Lund stemme til en af filmens fremtrædende figurer i form af Prins Hans. Han var filmens skurk, "selvom jeg nu stadig holder på, at han også var misforstået," indskyder Christian Lund, og derfor var det usikkert, om Hans ville have en rolle i Frost 2, der får dansk premiere den 25. december.

- Jeg vidste fra nogle af de andre aktører, at de var gået i gang med at lægge stemmer til Frost 2, men jeg hørte ikke noget i starten, så jeg gik ud fra, at Hans ikke indgik i den nye film. En dag fik jeg så et opkald fra SDI Studios, som står for optagelserne i Danmark. De fortæller, at som jeg nok vidste, var de i gang med Frost 2, men som udgangspunkt var der ikke brug for, at jeg kom ind, forklarer Christian Lund.

Prins Hans spiller dog en rolle i Frost 2.

- Men kun en lillebitte smule. Jeg har ikke set filmen, men Hans bruges vist i et flashback, hvor der benyttes noget fra den første film. Jeg vil gætte på, at et tilbageblik med Hans bruges til, at Anna og Elsa skal forstå og lære af deres fortid og hvilke oplevelser, de er formet af, vurderer Christian Lund.

Bliver Frost 2 den sjette?

Fem Disney-film har allerede indspillet mere end en milliard amerikanske dollars i verdens biografer i år. Meget skal gå Frost 2, hvis ikke også den skal nå tilsvarende højder. Den første Frost-film fra 2013 skulle have kostet 150 millioner dollars at lave - og indtjente knap 1,3 milliarder dollars. Frost 2 har dansk premiere den 25. december.

Her ses de fem Disney-film fra i år (i parentes et skøn af, hvor meget filmen har kostet at lave):

1. "Avengers: Endgame": 2,76 milliarder dollars (356 millioner dollars)

2. "Løvernes Konge": 1,65 milliarder dollars (192 millioner dollars)

3. "Captain Marvel": 1,1 milliarder dollars (153 millioner dollars)

4. "Aladdin": 1,04 milliarder dollars (183 millioner dollars)

5. "Toy Story 4": 1,07 milliarder dollars (200 millioner dollars)

Kilde: IMDB.com, businessinsider.com

Annonce

Med i vampyr-musical

Christian Lund lægger ikke skjul på, at han gerne tog en ny omgang som stemme til en animationsfilm, men den 35-årige sanger og skuespiller har nu hænderne fulde i forvejen.

Han er blevet far til en datter, og fordi hans hustru også står på scenen, begyndte hun tidligt at arbejde igen, da en jobmulighed i Malmø bød sig.

- Jeg har så taget et par måneder derhjemme, og det har været en fantastisk tid at kunne være så tæt på min datter. Det er noget, de færreste har mulighed for, siger Christian Lund.

I starten af december kalder arbejdet igen, når Det Ny Teater opfører "Dance of the vampires", som er baseret på Roman Polanski-filmen The Fearless Vampire Killers med musik af Jim Steinman, der blandt andet stod bag Bonnie Tyler-hittet "Total Eclipse of the Heart", som også er med i stykket.

- Jeg er en del af ensemblet samt dubleant for hovedrollen "Krolock", der egentlig er Dracula. Det er lidt af et sats for Det Ny Teater, som ellers mest er kendt for sine klassikere, hvorimod dette er en kult-komedie, siger Christian Lund, der før sin barselsorlov turnerede som musicalsanger til en række Ole Henriksen-foredrag, som muligvis fortsætter i det nye år.

"Dance of the vampires" har premiere den 23. januar.

Frost 2 har dansk premiere den 25. december. Her ses filmplakaten fra den første film, hvor Prins Hans (dansk stemme ved Christian Lund), der her ses til højre, indtog en fremtrædende rolle. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce