Annonce
Struer

Christian efterlyste et job i fyldt kantine: Sådan går det i dag

Cristian Aurdal hjælper her Bjørn Sønstabø fra Dry Ice Technology i Vejrum med at få pakket bilen, inden fredagens tur til Viborg. Foto: Frede Stengaard
26-årige Christian Aurdal har fået fuldt udbytte af at stille sig op foran en fyldt kantine på B&O med et tilbud om at kaste sin energi ind i et fast job, hvis bare det var der.
Annonce

Vejrum: 26-årig Christian Aurdal stråler af fornyet selvværd, efter at han i sidste uge fik en rigtig god start i sit første faste job under helt normale vilkår, siden han kom på kontanthjælp som 18-årig.

- Min far var brolægger, og jeg var tit med ham på arbejde, og jeg har også haft andre jobs, fortæller han.

Men aldrig et job med ansættelseskontrakt, som den han nu har indgået med firmaet Dry Ice Techhology ApS, som har base i Vejrumstad.

Siden Christian Auradal kom på kontanthjælp som 18-årig har han stort set kun været i beskæftigelse og passet sin dont, som han skulle, i afklaringsforløb og hvad han ellers er blevet konfronteret med af krav for at kunne opretholde sin kontanthjælp.

Senest var det som medhjælper hos Park & Vej i Struer Kommune, hvor han blandt andet var med til at genetablere beplantningen i de nye bede, som er anlagt mellem brostenene på den nye plads mellem bagsiden af forretningerne i gågaden, rådhuset og ned under brobuerne.

Nu kan han endelig se frem til en lønningsdag på helt almindelige vilkår som ny medarbejder hos firmaet Dry Ice Technology, hvor han i løbet af sin første uge på jobbet blandt andet har været med en af medejerne, Bjørn Sønstabø, i Viborg for at rense asfalt af brostenene ved indkørslen til Hald Hovedgård.

Alt det praktiske, skal han nok få lært. Det finder vi ud af. Så det var mindst lige så vigtigt at finde ud af, hvordan han fungerede sammen med os andre socialt, inden vi ansatte ham.

Bjørn Sønstabø, medejer, Dry Ice Technology ApS, Vejrum

Annonce

Taler samme sprog

Det sker efter et par dage i praktik for et par uger siden.

Her var han med på en tur til Aarhus for at løse en opgave med overnatning på hotel.

- Vi skulle jo lige vurdere, hvordan han fungerede sammen med os andre og finde ud af, om han kunne klare at være hjemmefra et par dage. Alt det praktiske, skal han nok få lært. Det finder vi ud af. Så det var mindst lige så vigtigt at finde ud af, hvordan han fungerede sammen med os andre socialt, inden vi ansatte ham, fortæller Bjørn Sønstabø.

Og det viste sig, at de taler samme sprog. Begge lidt sjællandske i kanten. Bjørn Sønstabø med en fortid som afdelingsleder med 500 ansatte under sig hos ISS, og Christian Aurdal efter en opvækst og sin tidlige ungdom i Roskilde, inden han for fire år siden flyttede til Struer for første gang.

For et par år siden var han så tilbage og boede igen hos sin mor i Roskilde i en kort periode, da hans forhold til en ekskæreste i Struer gik i opløsning.

- Men jeg befinder mig godt i Struer. Folk er meget imødekommende, og det er ikke så stresset det hele, fortæller han om baggrunden for at vende tilbage, da han fik muligheden.

Nu med fast arbejde for første gang i sit liv.

Annonce

Fik et forspring

Christian Aurdal er dermed den første, der får konkret udbytte af alt det, der i ugen op til påske blev aftalt på et stormøde i kantinen på B&O, hvor et bredt udvalg af virksomhedsejere fra Struer og nærmeste omegn var samlet for at høre mere om principperne for at etablere småjobs og hjælpe medborgere som for eksempel Christian Aurdal i arbejde.

Mødet var arrangeret af organisationen Code of Care, og alt i alt drejer det sig om cirka 300 medborgere i Struer Kommune, der på den ene eller anden måde er endt i en situation, som gør det svært for dem at få fodfæste og finde et job, og Christian Aurdal fik sig et forspring, da han stillede sig op foran hele forsamlingen og præsenterede sig selv med et tilbud om at kaste sin energi ind i et job, hvis bare det var der.

Det umiddelbare resultat var et tilbud fra ikke mindre end fem af de fremmødte virksomhedsejere.

Blandt andet et murerfirma, hvor Christian Aurdal har været til samtale.

- Det var et godt tilbud, men der var lidt for mange krav, fortæller han.

Christian Aurdal skulle blandt andet have gennemgået et sikkerhedskursus for at få tilladelse til at arbejde på stillads.

Dette var ikke et uløseligt problem.

Men da han kom ind til en opfølgende samtale med Jan Olesen, som er projektleder på Jobcenter Struer, viste det sig, at Jan Olesen havde blik for et perfekt match mellem Christian Aurdal og Dry Ice Technology i Vejrum.

Christian Aurdal i fuld gang med at rense brosten ved Hald Hovedgård. Privatfoto
Annonce

Det tager bare lidt tid

Nu er han den første til at etablere et konkret job og hjælpe Christian Aurdal på vej, og medarbejderne på Jobcenter Struer arbejder på højtryk for at finde de rette kandidater til alle de andre jobtilbud fra virksomhedsejerne i Struer.

- Vi arrangerede speeddating for virksomhederne og de ledige forrige torsdag, og folk stod i kø for at være med, fortæller Kirsten Buch, som er virksomhedskonsulent på Jobcenter Struer.

Indtil videre uden de konkrete kontrakter.

- Men det kommer. Det tager bare lidt tid, og vi er jo først kommet rigtigt i gang med at gennemgå de forskellige tilbud fra virksomhederne efter påske, fortæller hun og forsikrer, at det vil komme flere succeshistorier ud af projektet.

Christian Aurdal er indtil videre sikret en en fast løn for 20 timers arbejde om ugen.

- Andre kan kun klare ti, så der er brug for lidt tid til at finde de rigtige kandidater til de forskellige jobtilbud, forklarer hun og glæder sig over, at Jobcenter Struer fik en bred vifte af jobtilbud ind på mødet, som var arrangeret af Code of Care.

- Det er meget positivt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce