Annonce
Struer

Chokbølger gennem Hjerm: Købmandsbutikken under afvikling

Købmanden i Hjerm satte fredag en seddel på døren med besked om, at butikken er under afvikling. Foto: Frede Stengaard
Købmandsbutikken under afvikling med 25 procents rabat på alt. Men kunderne, som avisen mødte i butikken søndag formiddag, ville meget hellere betale fuld pris og så bevare en købmand i byen.
Annonce

Hjerm: Købmanden i Hjerm sendte i fredags chokbølger ud i det ellers så velfungerende landsbysamfund.

Med en seddel på døren blev det meddelt, at butikken er under afvikling.

Det skete uden yderligere forklaring, og indtil videre har hverken Søren Kongsgaard, som står for driften af købmandsbutikken i Hjerm, eller butikkens ejer, Spar-købmanden fra Døesvej i Holstebro, Kim Mikkelsen, ønsket at komme med yderligere baggrund for beslutningen.

- Jeg har talt med Søren i løbet af weekenden, og jeg har også forsøgt at ringe til Kim Mikkelsen. Men jeg har ikke kunnet få mere at vide, fortalte formanden for Hjerm Borgerforening, Tim Pindstofte søndag aften.

De mange kunder, som besøgte butikken i løbet af weekenden kunne heller ikke få mere at vide.

De kunne bare håbe det bedste, mens de benyttede sig af tilbuddet på døren om et nedslag i prisen på 25 procent på samtlige varer i butikken bortset fra tobakken.

- Det er da bare utrolig trist, hvis butikken lukker, sagde Dan Søgaard, og som udgangspunkt var det bare slet ikke en fornøjelse for ham at fylde kurven og få 25 procents rabat på varerne.

Hvis han kunne vælge, ville han hellere betale fuld pris og så bevare butikken.

- Jeg kommer fra Hjerm og bor i Hjerm, så jeg er jo bare én af alle de mange, som har været flaskedreng her i købmandsbutikken, og vi bruger den altid til mange af de helt basale indkøb, fortalte han.

Dan Søgaard kan derfor slet ikke forestille sig en fremtid i Hjerm uden købmand, og han sætter nu sin lid til nogle af de mange, som tidligere har arbejdet på en nødplan, da købmandsbutikken i Hjerm stod til en lukning i 2016.

- Vi finder en løsning. Der er så mange kloge mennesker i den her by, og bliver det ikke lige dem, der tidligere har arbejdet med planer om at bygge en ny butik i byen, så bliver det nogle andre. Det er jeg helt overbevist om, sagde han.

Hvordan det så kommer til at ske, står bare indtil videre hen i det uvisse.

Borgerforeningens formand, Tim Pindstofte, afventer, hvad han kan få frem af oplysninger i løbet af i dag.

- Vi fik først beskeden om, at butikken var under afvikling i fredags, og det har været svært at gøre noget eller få noget at vide hen over weekenden, konstaterer han.

Jeg har talt med Søren i løbet af weekenden, og jeg har også forsøgt at ringe til Kim Mikkelsen. Men jeg har ikke kunnet få mere at vide.

Tim Pindstofte, formand, Hjerm Borgerforening

Butikken lukker. Så kort var beskeden. Foto: Frede Stengaard
Dan Søgaard kan slet ikke forestille sig en fremtid uden købmand i Hjerm. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce