Annonce
Sport

Chok tre uger før forårsstarten: HB-målmand skifter til konkurrenter

I et svært efterår i 2. division var Andreas Raahauge et af lyspunkterne for Holstebro Boldklub. Målmanden gav flere gange prøver på sine evner i målet, men i foråret kommer han i stedet til at passe målet for Thisted. Foto: Ole Nielsen
Målmand Andreas Raahauge skifter med øjeblikkelig virkning til 2. divisionskollegerne Thisted FC og efterlader Holstebro Boldklub uden førstemålmand kun tre uger før sæsonen genoptages. Cheftræner er skuffet over, at målmanden er løbet fra en mundtlig aftale.

Holstebro: Lørdag spillede Andreas Raahauge træningskamp for Holstebro Boldklub mod Thisted FC, søndag stoppede målmanden i klubben.

I stedet skal han i fremtiden tørne ud for netop 2. divisionskollegerne Thisted FC, hvor han ifølge avisens oplysninger har skrevet en to et halvt-årig kontrakt. Allerede inden træningskampen, som Thisted i øvrigt vandt 4-2, vidste man at et skifte kunne være under opsejling, men at det skulle ske fra den ene dag til den anden kommer bag på HB-ledelsen.

- Bo (Thomsen, cheftræner i Thisted og tidligere i HB, red.) ringede deroppefra og siger, at de vil tage kontakt med Raahauge med henblik på at skrive kontrakt med ham fra sommer af, men pludseligt bliver det så med det samme, at han skifter, fortæller cheftræner Kim Kristensen.

Selvom Holstebro Boldklub har opnået tilladelse til at kunne skrive professionelle DBU-kontrakter med klubbens spillere, operere klubben fortsat på amatørvilkår. Derfor er alle spillere, inklusiv Andreas Raahauge, reelt set frie til at skifte klub.

- Vi er godt klar over, at der juridisk ikke er noget at komme efter, men da Andreas skiftede til os i sommer, lavede vi en aftale med ham om, at han mindst ville blive her sæsonen ud. For mig er et ord et ord og laver man en aftale, så skal man også overholde den. Nu står vi bare her og føler os lidt til grin, siger Kim Kristensen.

Annonce

Et bedre tilbud

Målmanden bekræfter, at han tidligere i forløbet selv havde tilkendegivet, at han agtede at spille sæsonen færdig i HB. Men siger også, at situationen ændrede sig undervejs, og at han i sidste ende traf den beslutning, han følte var bedst for hans egen karriere.

- Jeg har fået et bedre tilbud fra Thisted, som jeg også mener sportsligt er på et højere niveau end Holstebro, og det takkede jeg ja til, da Thisted sagde, at de gerne ville have mig med det samme. Min ambition er at få det meste ud af min karriere, og det føler jeg, jeg bedre kan få i Thisted end i HB, forklarer Andreas Raahauge.

Han kan godt forstå, at der kan være folk i HB, der er skuffede, men siger også, at 'det må stå for deres egen regning', til spørgsmålet om han er løbet fra en mundtlig aftale.

- Jeg har elsket at være i HB, og er taknemmelig for den tillid, jeg har fået og muligheden for at vise mig frem. Men jeg har kun en karriere og vælger derfor at gøre det, jeg tror er det bedste for min karriere, siger Andreas Raahauge.

Annonce

Ingen kompensation

Da den oprindelig aftale blev lavet mellem målmanden og klubben, blev aftalens ordlyd ifølge cheftræneren lavet om efter ønske fra Andreas Raahauge og dennes far.

Selvom det ikke ville være juridisk gældende ønskede de, at få tilføjet en slags gentleman-paragraf ind i aftalen om, at skulle Raahauge mod forventning skifte klub før tid, skulle der falde en økonomisk kompensation til HB. Også den del af aftalen er ifølge Kim Kristensen heller ikke blevet overholdt - målmanden skifter således til Thisted uden at der falder en eneste krone af.

- Vi har før mistet spillere, og det skal vi også nok komme os over denne gang, men det er måden det sker på, som skuffer mig. Især fordi det ikke var os som klub, der pressede på for at få indført, at vi skulle kompenseres ved et skifte, fordi vi jo godt vidste, at vi reelt set ikke havde ret til det, forklarer cheftræneren.

- For mig er et ord et ord og laver man en aftale, så skal man også overholde den. Nu står vi bare her og føler os lidt til grin, siger Kim Kristensen. Foto: Ole Nielsen

Andreas Raahauge ønsker ikke selv at kommentere på, hvad der har været aftalt eller ikke aftalt omkring eventuel kompensation ved et skifte.

Om der nu skal hentes en ny målmand ind som erstatning, eller om det bliver de to reserver Magnus Refsgaard og Nicolaj Konnerup, som får opgaven, ved man endnu ikke.

- Det er noget af det, vi nu skal have fundet ud af. Men skal vi hente noget ind, så skal det være fordi, der er bedre, end det vi har, siger Kim Kristensen.


Jeg har fået et bedre tilbud fra Thisted, som jeg også mener sportsligt er på et højere niveau end Holstebro, og det takkede jeg ja til, da Thisted sagde at de gerne ville have mig med det samme. Min ambition er at få det meste ud af min karriere, og det føler jeg, jeg bedre kan få i Thisted end i HB.

Andreas Raahauge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce