Annonce
Erhverv

Chok i lokalsamfund: Købmand lukker fire butikker

Der er ophørsudsalg i tre butikker. I Hjerm og Nørre Felding rammer lukningen hårdt i lokalsamfundet. Foto: Thomas Maxe
Butiksdøden i de små lokalsamfund rammer ekstra hårdt, efter at købmand Kim Mikkelsen må lukke sine butikker på Døesvej i Holstebro, Hjerm, Nørre Felding og Vejlby Klit.

Holstebro/Hjerm: Det er ofte en meget hård kamp at holde liv i de små købmandsbutikker.

Butiksdøden har netop ramt det nordvestjyske område ekstra hårdt.

Siden fredag er kunderne hos Spar Holstebro på Døesvej, LetKøb i Nørre Felding og Min Købmand i Hjerm blevet mødt med en seddel i vinduet om, at der er ophørsudsalg og 25 procent på alt. LetKøb i Vejlby Klit er også med på listen, men den er kun åbent i sommerhalvåret.

Indehaveren og manden bag de fire butikker er købmand Kim Mikkelsen.

Dagbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kim Mikkelsen til lukningen.

Men den pludselige lukning er bekræftet fra de enkelte butikker.

Hos LetKøb i Nørre Felding fik personalet besked om lukningen i fredags. Det samme var tilfældet i Hjerm, hvor borgerforeningens formand, Tim Pindstofte, vil arbejde videre på at få afklaret, hvad der kommer til at ske i løbet af i dag.

- Det kom som en stor overraskelse og lidt af et chok for byen, at købmanden lukker, siger han med en fast overbevisning om, at det bliver muligt at finde nogen, der vil drive butikken videre.

Tidligere på året opgav købmand Kim Mikkelsen at køre LetKøb i Grønbjerg videre. Han nåede kun at have butikken under to år. Omsætningen var tilsyneladende for lav.

Annonce

Hårdt for bysamfundet

I Nørre Felding er lukningen en trist nyhed for borgerne, der allerede er i gang med at overveje nye muligheder.

- Det er rigtig kedeligt. Købmanden betyder meget for vores lokalsamfund. Vi håber, at der kan findes en løsning, så vi stadig har en købmand i lokalområdet, siger Simon Bech, der er næstformand i Nørre Felding Borgerforening, der allerede skal drøfte sagen på det ordinære møde i aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce