Annonce
Sport

Cheftræner har valgt at søge nye græsgange efter sæsonen

Anders Thomsen er i gang med sin anden periode som cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold, hvor han også har haft en enkelt sæson som assistenttræner. Men efter i alt fem år på bænken i klubben har den 47-årige træner valgt at søge nye græsgange. Foto: Morten Stricker
Mavefornemmelsen sagde Anders Thomsen, at det var tid til at prøve noget andet efter samlet set fem år som træner i Lemvig-Thyborøn Håndbold. Sportschefen er på udkig efter yngre trænerprofil som afløser.
Annonce

Lemvig: Efter fem år i alt og tre år i seneste omgang, heraf de to sidste som cheftræner, har Anders Thomsen valgt at sige stop i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Klubben og cheftræneren stod egentlig overfor at skulle indlede samtaler om en eventuel kontraktforlængelse, men da Thomsen mærkede efter i sin mave, sagde maven ham noget andet. At tiden var inde til at søge nye græsgange og finde ud af, om græsset er grønnere på den anden side.

- Jeg synes det er vigtigt, at man løbende mærker efter, også selv om man trives og har det godt. Jeg har i denne omgang haft tre rigtig gode år i LTH, men jeg er kommet frem til, at det er det rigtige valg for mig at søge nye veje, og undersøge om der er muligheder for at prøve mig selv af i et nyt spændende miljø. For mig er det ikke et fravalg af Lemvig, men et tilvalg af noget andet, siger Anders Thomsen.

Beslutningen er ifølge cheftræneren baseret på et sammensurium af mange ting, der måske hver for sig ikke betyder alverden, men tilsammen overbeviste ham om, at det var den rigtige.

Annonce

Spille med rene kort

Efter at have truffet sit valg, gik Anders Thomsen straks til sportschef Lars Broe og meddelte ham den. Hverken moralsk eller taktisk ønskede han at holde klubben hen og spille dobbeltspil.

- Jeg har det bedst med at gå ud og kigge på mine muligheder med rene kort, og så synes jeg også, det er det eneste rigtige overfor Lemvig, forklarer Anders Thomsen.

Hvad fremtiden kommer til at byde på ved den 47-årige træner dog endnu ikke. Han skal først på jobjagt og går ind til den med et åbent sind.

- Jeg er egentligt relativt åben, men der ligger selvfølgelig en tanke om, at jeg godt kunne tænke mig at prøve et andet og større miljø, end det vi har i Lemvig. Så kan det godt være i en anden rolle som assistenttræner eller talentchef, som jeg før har prøvet, fortæller Anders Thomsen.

- Jeg synes, jeg skylder mig selv at se, hvad der er af muligheder og give det et skud. Og måske er der nogen, som måske ikke havde mig i tankerne før, som vil sidde derude og tænke, at ham der Anders måske var en, de kunne bruge, nu hvor vi melder tidligt ud, at jeg stopper efter sæsonen, siger Anders Thomsen.

Annonce

Søger ung trænerprofil

Afskeden med Anders Thomsen åbner døren for at gå nye veje i Lemvig-Thyborøn Håndbold, efter tre rutinerede trænernavne på stribe i jobbet som klubbens cheftræner.

- Der er flere aspekter i det, når vi skal ud og finde vores nye træner. Det skal være en, der er god på træningsbanen, også gerne en med en DHF-baggrund og så kunne det godt tænkes, at tiden er til at gå efter en lidt yngre træner på vej frem, fortæller sportschef Lars Broe.

En af tankerne bag at hente en yngre træner er at finde en profil der, ligesom da man i sin tid hentede Arne Damgaard ind, har indsigt i ungdomshåndbolden og kan bruge sit navn og netværk til at tiltrække unge talenter ind på ligaholdet.

- Når vi gerne vil tiltrække de her unge talenter, så vil det nok ikke være skidt med en lidt yngre træner, der kender til hvad der er derude, siger Lars Broe.

Sportschefen håber at have den nye træner på plads inden jul og har efter eget udsagn også gjort sit forarbejde. Som enhver anden ansvarlig sportslig ledelse, går Broe nemlig rundt med en mental liste over spiller- og træneremner, i tilfælde af udskiftning i staben.

- Jeg har et par navne på blokken, som jeg synes er spændende, og som vi nu skal til at kigge lidt nærmere på, efter det er blevet besluttet at Anders stopper, forklarer Lars Broe.


Jeg synes, jeg skylder mig selv at se, hvad der er af muligheder og give det et skud.

Anders Thomsen, cheftræner om stoppet i Lemvig-Thyborøn Håndbold.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce