Annonce
Danmark

Chef ved et tilfælde: Simon ville bare have et billigt plankebord til sig selv - nu sælger han 400 om måneden

"Freedom" står der i en tatovering på halsen af Simon Bukdahl Brask. Han nyder at være herre i eget hus. Foto: Helle Kryger
På fire år har 31-årige Simon Bukdahl Brask skabt en blomstrende forretning med salg af vintagemøbler i hele landet. Nu har han flyttet produktionen af plankeborde til sin hjemby.

Kerteminde: Da Simon Bukdahl Brask forlod Kerteminde Skole og parkerede skoletasken efter 9. klasse havde han næppe forestillet sig, at han som voksen ville stå med nøglerne til fire møbelbutikker, egen produktion af plankeborde og en firmabil af mærket Jaguar.

Det er ikke desto mindre sådan, at tilværelsen – ret tilfædigt - har formet sig for den 31-årige indehaver af vintagemøbel-butikken Hipstory, hvor han for nylig har åbnet den fjerde butik i Vejle.

12. august flyttede firmaet fra Odense til Kohaven i Kerteminde. Her producerer fem ansatte plankeborde til hele landet.

- Det hele er gået op i en højere enhed for mig. Jeg har altid interesseret mig meget for designermøbler. Da jeg fik min børneopsparing udbetalt, brugte jeg alle pengene på at indrette mit værelse hos mine forældre med designermøbler, og jeg har altid købt og solgt brugte designermøbler, fortæller Simon Bukdahl Brask.

Annonce

- Det hele er gået op i en højere enhed for mig. Jeg har altid interesseret mig meget for designermøbler. Da jeg fik min børneopsparing udbetalt, brugte jeg alle pengene på at indrette mit værelse hos mine forældre med designermøbler.

Simon Bukdahl Brask, indehaver af Hipstory

Chef ved et tilfælde

2015 skulle vise sig at blive et skelsættende år. Han havde netop sagt sit job op som ufaglært hos en smedevirksomhed på Fyn for at kaste sig ud i et nyt job og en ny lejlighed i København. Da telefonen ringede.

- Èn af mine kammerater tilbød mig at overtage Hipstory i Odense for 50.000 kroner. Han ville bare af med butikken hurtigst muligt. Men jeg havde ikke pengene. Indtil jeg kiggede på kontoen dagen efter. Så stod der pludselig 50.000 på kontoen. Det viste sig at være erstatning for en ATV-ulykke, jeg havde været involveret i tidligere på året. Så jeg slog til med det samme. Nu havde jeg pludselig pengene alligevel. Et vildt sammentræf. Jeg har aldrig været bange for at tage chancer, fortæller Simon Bukdahl Brask.

Han droppede planerne i København og forberedte sig på at flytte ind overfor butikken i Odense.

- Jeg skulle bruge et fedt plankebord til min nye lejlighed, og sammen med min svoger lavede jeg et, som vi stillede i butikken, indtil jeg skulle flytte ind. Kunderne begyndte at spørge til det, og det blev solgt med det samme. Vi lavede flere, som vi bare gik og hyggede os med. Vi stod nærmest i et lille pulterkammer bag butikken. I dag laver vi 3-400 om måneden, fortæller Simon Bukdahl Brask.

Lækkert og billigt

Konceptet er enkelt: Det skal være lækkert, og billigt. Hipstorys plankebord består derfor kort fortalt af malede fyrretræsplanker. Bordene sælges fra webshoppen og butikkerne i Odense, Lyngby, Frederiksberg og Vejle.

- Vi maler ikke bordet på undersiden. På den måde sparer vi tid og omkostninger. Vi sælger primært til unge mennesker. De har ikke råd til dyre plankeborde, og de skal ikke bruge møbler, der holder hele livet. I dag flytter man jo hele tiden, fortæller han.

De fleste af produktionens ansatte kommer fra Kerteminde og omegn, og med flytningen til Kohaven er endnu en milepæl nået.

- Drømmen er ligesom opfyldt nu. De sidste fire år har vi udvidet forretningen. Vi har lige åbnet en butik i Vejle, og i sidste uge fejrede vi et års fødselsdag i butikken på Frederiksberg. Måske åbner vi en butik mere på Sjælland, men ellers er der bare nok i det nu.

Der er dog én passion, den driftige forretningsmand endnu ikke har sluppet.

- Hvis jeg ser et flag ude ved vejen, som viser hen mod et loppemarked, kan jeg ikke lade være med lige at køre derind og kigge.

Og det selvom der ikke er plads til mange brugte lænestole i hans nye Jaguar.

Konceptet bag plankebordene er enkelt: Det skal være lækkert og billigt. Derfor er bordene, som produceres i Kerteminde lavet af fyrretræ.Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce