Annonce
112

Chauffør stjal cykler - og risikerer nu udvisning

Arkivfoto.

Holstebro: En østeuropæisk chauffør risikerer nu at blive udvist af Danmark, efter at han onsdag eftermiddag blev snuppet som cykeltyv.

Chaufføren var på Arla for at aflevere nogle varer, da vidner opdagede, at han også benyttede lejligheden til at forsyne sig selv med to cykler.

- Da vi kommer frem, anholder vi manden og sigter ham for tyveri, fortæller Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Den 44-årige chauffør blev taget med på politistationen, hvor han blev præsenteret for en straksbøde på 3000 kroner for ugerningen.

Chaufføren accepterede at betale bøden, oplyser politiet. Og her kunne sagen så være stoppet, og chaufføren have fået lov til at køre igen.

- Men han nægter tyveriet, fortæller Knud Lauridsen.

Den manglende erkendelse af tyveriet betyder, at sagen skal forelægges udlændingemyndighederne, der nu skal tage stilling til, om den 44-årige mand skal udvises af Danmark.

Han er derfor blevet tilbageholdt på politistationen, indtil udlændingemyndighederne er kommet med en udtalelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Annonce