Annonce
Sport

Champagnen forblev på køl: - Den her kamp skal bare smides i skraldespanden

Skuffelsen var til at tage og føle på, da Holstebro Boldklub missede den første mulighed for oprykning til 2. division. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub bragte sig foran i oprykningsbraget i Silkeborg, men et rødt kort var medvirkende til, at en eventuel oprykningsfest i bedste fald er udsat.

Silkeborg: Holstebro Boldklub skal sejre på hjemmebane lørdag, hvis holdet i næste sæson skal betegne sig selv som et divisionshold.

Det står klart, efter holdet lørdag eftermiddag tabte 4-1 til Silkeborg KFUM.

- Den her kamp skal bare hurtigst muligt smides i skraldespanden, og så må vi gøre arbejdet færdigt derhjemme, lød det fra HB's eneste målscorer Mads Agger få minutter efter opgøret.

Annonce

Det var nemlig ikke et kampforløb, som Holstebro Boldklub vil kigge tilbage på med stor glæde. Det startede ellers lovende, da Mads Agger efter 20 minutters spil kunne sætte indersiden på bolden efter godt forarbejde af Emil Zetterquist og Anders Iversen og gøre det til 1-0.

Jublen var stor, da Mads Agger gjorde det til 1-0, men den varede ikke ved. Foto: Morten Stricker

Det skabte et solidt jubelbrøl blandt de 130 medrejsende HB-tilskuere. Især fordi holdet havde svært ved at få spillet til at flyde mod et energisk Silkeborg-mandskab, som ofte havde held til at stresse de ellers sædvanligvis boldsikre HB-spillere.

Det jubelbrøl var lige ved at blive gentaget kort efter, hvor Mads Agger endnu engang brød igennem, men måtte se sin afslutning gå i fodparaden af værternes målmand.

Endte grimt

Efter 39 minutter kunne HB ikke længere holde stand, og da bolden ikke blev sparket væk, efter holdet var blevet overspillet på kanten, gjorde Silkeborg KFUM det til 1-1.

Slemt gik til værre, da Andreas Kiilerich kort inde i 2. halvleg måtte modtage sin anden advarsel efter at have væltet en Silkeborg-spiller i feltet i sit forsøg på at sparke bolden væk.

Straffesparket blev misbrugt på bemærkelsesværdig vis, da Silkeborg-spilleren forsøgte at støde dybt i bolden, en såkaldt Panenka, men i stedet endte med at blive grebet ud af Martin Andersen i HB-målet. Det ændrede dog ikke på, at HB stille, men sikkert blev malket for kræfter og til sidst måtte give helt fortabt og indkassere et 4-1 nederlag.

Kampen i tal

Silkeborg KFUM - Holstebro Boldklub 4-1 (1-1)

Danmarksserien, oprykningsspil

Mål: 0-1 Mads Agger (20.), 1-1 Thomas Bejder (40.), 2-1 Nicolai Johansen (69.), 3-1 Mikkel Eriksen (86.), 4-1 Nicolai Johansen (88.) .

Rødt kort: Andreas Kiilerich (55. - udvist efter to gule kort).

Tilskuere: 500 på JYSK Park, Silkeborg.

- Det var sådan set ligegyldigt, hvor meget vi tabte med, men det havde været rart at få uafgjort med herfra, så vi kunne læne os op af, at vi kunne spille efter det på hjemmebane, men nu er vores opgave klar, siger Mads Agger.

- Ja, vi er ret heldige med at målscorer ikke betyder noget i forhold til vores oprykningschance, konstaterede forsvarsspilleren Mikkel Rønn.

Annonce

Samme plan

Et 4-1 nederlag er i sagens natur ikke den bedste optakt til den returkamp, der nu venter lørdag på Holstebro Idrætspark. Men i virkeligheden ændrer det ikke det store for cheftræner Kim Kristensen.

- Vi har hele tiden skulle bruge en sejr, for at være sikre på oprykningen, og så må vi tage den på hjemmebane i stedet. Og det tror jeg også godt, vi kan, siger Kim Kristensen.

Selvom Silkeborg KFUM var det bedste hold i det første af de to playoff-opgør, mener han ikke der er større forskel på de to hold, end at HB stadig kan tage oprykningen.

Jublen var stor hos Silkeborg KFUM efter scoringen til 2-1. Foto: Morten Stricker

- Næste gang er det os, der er på hjemmebane og har den fordel. Jeg tror, det bliver en helt lige kamp i Holstebro, og kan vi undgå at stresse så meget, som vi gjorde i dag, tror jeg også vi kan løfte vores niveau, forklarer Kim Kristensen.

Forsvarsspilleren Mikkel Rønn peger også på lige netop det med at undgå at stresse, som nøglen til et bedre resultat i kamp to, end det man fik i kamp et.

- Jeg tror vi vil være bedre forberedt på det pres, de gerne vil ligge på os, end vi var i dag, og så skal os rutinerede spillere være bedre til at skabe noget ro. Vi stressede alt for meget og sparkede lange bolde i stedet for lige at tage den med ro og så spille bolden op langs græsset, forklarer Mikkel Rønn.

Holstebro Boldklub spillede l¿rdag den f¿rste af to playoffkampe mod Silkeborg KFUM. En sejr pŒ udebane i Silkeborg, ville sende HB op i 2. division. Her ses Mads Agger fra HB med mŒlet til 0-1. Foto: Morten Stricker

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Joakim var en af landets bedste, men forlod frustreret den sport, som har præget hele hans liv

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce