Annonce
Debat

Centraliseringens pris: Der må findes en løsning for flexturene

Læserbrev: Dagbladet Ringkøbing-Skjern har den seneste tid bragt artikler om prisen på flexture, når det for mange bliver aktuelt at skulle transporteres til det nye sygehus i Gødstrup ved Herning.

Centralisering har jo som bekendt ofte en pris. For nogle vil den pris være urimeligt høj. I værste fald kan en tur med flextrafik til behandling på sygehuset komme til at koste op til 1280 kroner. Mange penge for f.eks. folkepensionister, der ud over at skulle på en længere transporttid for at modtage behandlinger nu også vil komme til at betale dyrt for det.

Ganske vist kommer der togforbindelse med stop ved Gødstrup. Men ikke alle har mulighed for at rejse med toget eller komme ind til en togstation. Mange steder, især i yderområderne i vores region, er den kollektive både dyr og besværlig. Ideen med flexture er netop, at de skal kunne bruges de steder, hvor tilbud om kørsel med kollektiv trafik er ringe.

Annonce

Nogle er så syge, at de kan få tilbudt sygehuskørsel med flextrafik. Det er bedre, men heller ikke altid optimalt, fordi ventetiderne både før og efter behandling på sygehuset kan være meget lange.

Desværre er Region Midtjylland også ret bundet. Hvis der bevilges ekstra tilskud til flexture, er der alt andet lige færre penge til bustrafik. Og med færre busser bliver den nuværende dårlige kollektiv trafik endnu dårligere og behovet for flexture endnu større. Det er en dum og uhensigtsmæssig spiral.

Regionen har desværre ikke den økonomiske frihed til at måtte flytte penge fra et område til et andet. Vi mener, at det er et af de steder, hvor Folketinget burde give regionerne øgede beføjelser og mere økonomisk frihed. Frihed til i højere grad selv at budgettere.

Men indtil da må region og kommuner samarbejde om at finde en løsning så hurtigt som overhovedet muligt. Måske i form af en enhedspris, der kan dække både flextur og kollektiv trafik, hvis turen går fra bopæl til en togstation og derfra videre til Gødstrup og det nye sygehus. Vel og mærke en enhedspris der var til at betale sig fra.


Den nuværende ordning rammer særligt de svage og ældre borgere i vores samfund.


Den nuværende ordning rammer særligt de svage og ældre borgere i vores samfund. Det betyder, at der opstår en urimelig ulighed i sundhed. En ulighed vi i SF til enhver tid vil arbejde for at bekæmpe. Det skal ikke afhænge af pengepungen, om man har råd til at transportere sig til behandling i vores offentlige og fælles sundhedssystem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce