Annonce
Holstebro

Center-butik er flyttet til gågaden: Det var bare så heldigt

Susanne Kongsøre er godt tilfreds med indretningen på den nye placering i Nørregade. Til ære for fotografen har hun her taget plads i en stol i butikken - ellers har hun ikke haft tid til at sidde ret meget ned. For der har været travlt med flytningen og indretningen. Foto: Ninna Pirchert
Lys & Papirhuset er rykket til nye lokaler i Nørregade og undgår dermed center-lukningen. Butikken har fået dobbelt så meget plads på den nye placering.

Holstebro: Det havde ikke noget med corona-situationen at gøre. Planen var allerede lagt, inden butikkerne og indkøbscentrene blev lukket ned op til jul sidste år.

- Men det er da bare så heldigt, og en ren win-win-situation for mig og min butik, siger Susanne Kongsøre om det faktum, at hun nu kan åbne sin forretning.

Hvis hun var blevet i centret, var hun nødt til fortsat at holde lukket.

- Min omsætning er ikke stor nok til, at jeg lige som nogle af de andre butikker i Nørreport Centret kan sætte en dør i ud til vejen, forklarer hun.

Gennem 20 år har Susanne drevet Lys & Papirhuset i Nørreport Centret. Og her var hun glad for at være, men for at få mere plads og slippe af med trapperne ned til kælderen, besluttede hun allerede i efteråret, at hun ville pakke flyttekasserne og rykke til lokaler i gågaden - bag "Grædemuren".

Planen var at åbne på den nye placering omkring den 1. april, men da butikkerne atter fik lov til at åbne, mens indkøbscentre forbliver lukket, snakkede butiksindehaveren med udlejeren og fik lov til at rykke åbningen frem. I sidste uge kunne forretningen slå dørene op i Nørregade 48.

- Vi har godt nok knoklet for at blive klar til åbningen, fortæller hun.

Men det har været besværet værd, for hun er selv godt tilfreds med resultatet.

Kunderne har også rost butikken og spurgt, om det er en ny butik, der er kommet til byen.

- Så forretningen må jo se anderledes ud nu, tilføjer indehaveren.

Annonce

En gammel hestestald

Butikken er i hvert fald blevet større - og ligger altså nu i et og samme plan. Og netop trapperne var en medvirkende årsag til, at Susanne begyndte at se sig om efter nye lokaler. Benene kunne nemlig ikke bliver ved med at holde til at gå op og ned af vindeltrappen i det gamle lejemål.


Oprindeligt var det en hestestald. Det er en speciel bygning, der er lidt skæv. Hvis du smider en 20'er i den ene ende, så triller den selv ned i den anden ende, men stilen passer godt til min butik.

Susanne Kongsøre, butiksindehaver


Center-butikken var på omkring 100 kvadratmeter, og nu har Lys & Papir Huset fået dobbelt så meget plads at boltre sig på.

- Vi har taget lidt fra butiksarealet fra til lager, men ellers har vi nu alle varerne inde i butikken, fortæller Susanne, der har talt 45 forskellige slags servietter, som er blevet sat op på hylder og reoler.

Forretningen, der foruden lys og servietter også sælger nips og ting til boligen, har lejet sig ind i de lokaler, der tidligere husede Frisør Morgenhår.

- Oprindeligt var det en hestestald. Det er en speciel bygning, der er lidt skæv. Hvis du smider en 20'er i den ene ende, så triller den selv ned i den anden ende, men stilen passer godt til min butik, mener hun.

Der var faktisk trapper i gågade-lejemålet - fra indgangsdøren og et par trin ned. Men her er der nu etableret en rampe, så både barnevogne og rollatorer kan trille lige ind.

- Her er jeg mere herre i eget hus, konstaterer Susanne Kongsøre, der runder de 60 år i 2021, men hun har masser af arbejdsår i benene endnu, som hun siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce