Annonce
Navne

Årets Lærling blev fundet i Transportbranchen

- Vi har valgt at udnævne Celine D. Sandholt som Årets Lærling i Midt- og Vestjylland, fordi hun udviser en kæmpe faglig stolthed og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest. Foto: DI
- Vi har et fælles ansvar for at blive ved med at gøre de unge interesserede i de mange spændende uddannelser og vise dem de mange udviklingsmuligheder, sagde formanden for DI Midt Vest, Claus Arberg, da han overrakte prisen til Årets Lærling

Vestjylland: Fortællingen om årets lærling i Midt- og Vestjylland er først og fremmest den enkle historie om en dygtig godstransport-chauffør. Det er historien om en lærling, som er videbegærlig og dybt respekteret og anerkendt for sin arbejdsindsats. Og det er også historien om en ung kvinde, som har taget modige og bevidste valg.

Det skriver DI Midt Vest i en pressemeddelse.

- Vi har valgt at udnævne Cecilie D. Sandholt som Årets Lærling i Midt- og Vestjylland, fordi hun udviser en kæmpe faglig stolthed og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Celine går åbent og ydmygt til opgaverne og viser stor vilje til at lære, men hun viser også nye veje, forklarer Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Annonce
Cecilie D. Sandholt blev fejret med en stor kage, da det blev offentliggjort, at det var hende, der løb med prisen som Årets Lærling 2021. Foto: DI

Celine blev overrasket med overrækkelsen af prisen på sin arbejdsplads af både formanden for DI Midt Vest Claus Arberg, direktør Jesper Helt og Uddannelsescenter Holstebro.

Claus Arberg fremhæver i motivationen for tildeling af prisen, ”at Celine under hele uddannelsen har vist, at hun har kunnet løse de udfordringer, som hun er stødt på. Hun har vist gåpåmod, altid været klar til nye udfordringer og ikke været bange for at tage en for holdet. En lærling, som både medarbejdere og kunder sætter stor pris på.”

Celine har igennem sit lærlingeforløb været knyttet til Uddannelsescenter Holstebro (UCH) på Vejgodstransportuddannelsen. Her får hun også ros og flotte karakterer.

Glade for UCH

- Vi er glade for det samarbejde, vi har med UCH. Et godt lærlingeforløb forudsætter tre ingredienser: En god erhvervsskole, en læreplads, der vil, og sidst men ikke mindst en lærling, der kan. Alle disse elementer har været til stede her. Vi er glade for og meget stolte af Celine, som nu får DI's lærlingepris. Det har hun virkelig fortjent, siger direktør i Skive Fragt, Jesper Helt.


Jeg vil opfordre flere til at gøre som Skive Fragt og ansætte flere lærlinge. Vores virksomheder har brug for faglærte, og det er altafgørende for de unge lærlinge, at de kan få en læreplads.

Claus Arberg, formand DI Midt Vest


Claus Arberg vil gerne have flere unge i Celines fodspor:

- Jeg vil opfordre flere til at gøre som Skive Fragt og ansætte flere lærlinge. Vores virksomheder har brug for faglærte, og det er altafgørende for de unge lærlinge, at de kan få en læreplads.

- Heldigvis kan vi se, at de unge i Midt- og Vestjylland stadig søger optagelse på erhvervsuddannelser i stort omfang. Det betyder, at hovedparten af kommunerne er tæt på at nå målet om, at 25 pct. af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. Men desværre kan vi også se, at der er en nedadgående tendens. Vi har derfor et fælles ansvar for at blive ved med at gøre de unge interesserede i de mange spændende uddannelser og vise dem de mange udviklingsmuligheder. Virksomhederne skal oprette flere lærepladser, og skolerne skal holde det høje faglige og sociale niveau, siger Claus Arberg.

Prisen som Årets Lærling og prismodtagere

Prisvinderen blev offentliggøres den 3. maj 2021 på DI Midt Vest Erhvervstræf.

DI Midt Vest giver prisen til en elev eller lærling, som udmærker sig fagligt og kollegialt. Det kan for eksempel være begrundet i, at eleven eller lærlingen er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, ”en god kammerat”, har ydet en særlig faglig indsats eller har ydet en særlig social indsats Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav.

Alle DI Midt Vests 1.180 medlemmer kan indstille en eller flere lærlinge og elever.

Prismodtagere siden 2016:

2020: Tobias Rasmussen, Kleinsmed lærling, BLÜCHER A/S, Vildbjerg

2019: Morten Madsen, Støberitekniker lærling, Niebuhr Gears A/S, Ikast

2018: Krasimir D. Petrov, Industritekniker lærling, B&O, Struer

2017: Christina Barslund Nielsen, Logistik-elev kontor, Westas Wind System, Ringkøbing

2016: Rasmus Christensen, HHX-elev salg, Westpack A/S, Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce