Annonce
Navne

Catinka droppede København og vendte hjem: - Det var bare ikke lige mig

Catinka Overby Thusholt, Holstebro, er én af 60 elever fra de største klasser på balletskolen, der danser i anden del af skolens store show på torsdag. "Broer" hedder den del, hvor der indgår filmstumper fra lokationer i kommunen, (Kvinde på Kærre, Nørrelandskirken, Nørre Vosborg, Strandingsmuseet, Vesterhavet, Hjerl Hede) og hvor dansen på scenen tager tråden op fra dansen på filmstrimlerne på det store lærred. Foto: Mette G. Sørensen
14-årige Catinka er glad for at gå i 8. klasse på Holstebro Balletskole. Men faktisk var hun kommet gennem nåleøjet og gik i 7. klasse på Det kgl. Teaters Balletskole i København. Men så bestemte hun sig om.

Holstebro: I de seneste uger har 14-årige Catinka Overby Thusholt haft travlt. Rigtigt travlt.

Ud over at passe sin skolegang i 8. klasse på Holstebro Balletskole, har Catinka nemlig også øvet på to store danseforestillinger, og det har givet en hel del ekstra timer på skemaet.

- På en normal skoledag danser jeg cirka halvanden time - og på nogle dage også halvanden time med Astroiderne. Men med de to shows er det på det seneste blevet til nogle dage med seks timers dans, fortæller Catinka og husker at tilføje, at det meste dog foregår i skoletiden.

Annonce

Balletskolens store show 2021

Der er premiere i Gråkjær Arena torsdag den 17. juni kl. 19.00. Showet opføres også fredag den 18. juni kl. 17.00. Der er udsolgt torsdag.

Desuden vises showets første del - Geometrix - to gange som skoleforestilling, mens den anden del - Broer - vises én gang som skoleforestilling. Augustinus Fonden har støttet med 75.000 kroner, så skoleforestillingerne kan vises gratis.

0.-6. klasse opfører "Geometrix", der tager udgangspunkt i geometriske former, mønstre og i et vist omfang også talsystemer. Koreografi : Theresa Jarvis, Garet Nikkelborg, Rosalie Cremè de Peña, Melody Putu, Earle Williamson og Daniel Villadsen.

7.-10. klasse viser "Broer", der  er en hyldest til Holstebro med tak for 25 års godt samarbejde med Holstebro Kommune. I forestillingen indgår film fra nogle af de mange særlige steder, kommunen rummer, og koreografierne har udspring i disse lokationer. Koreografi : Theresa Jarvis, Rosalie Cremè de Peña, Lene Bonde, Melody Putu, Earle Williamson og Daniel Villadsen.

- Det er vildt mange timer, og jeg også lidt træt, når vi er færdige med en lang dag - men så er det jo godt, at jeg kan lide det, smiler hun.

Endelig med publikum

De to shows er dels "Alberto", der bliver opført på Friluftsscenen i Lystanlægget i aften, fredag,  og i morgen lørdag, og hvor Catinka medvirkede sammen med 17 andre elever fra Holstebro Balletskole, og dels balletskolens årlige, store show, der endelig kan afvikles efter at have været aflyst både i 2020 og i marts 2021.

- Vi glæder os sådan over, at det kan lade sig gøre. Vi havde ellers reserveret Friluftsscenen for en sikkerheds skyld, men nu må vi så have 500 inde i Gråkjær Arena, så nu er vi ikke afhængige af vejret, siger Kent Sommer, skoleleder, Holstebro Balletskole.

Catinka (her i blåt under prøverne) er med i stykket "Alberto", der bliver opført i Lystanlægget i aften, fredag, samt lørdag. - Det er sjovt og lidt specielt at være med, fordi det er ud over, hvad vi plejer: Der e en del skuespil involveret, og vi får lov til at improvisere og folde os ud, siger den 14-årige Holstebro-pige. Foto: Morten Stricker.

Showet vises både tirsdag og fredag.

Annonce

Talent og drømme

Catinka, der bor i Holstebro med sine forældre og ældre søskende, gik på en ganske almindelig folkeskole indtil 5. klasse, hvor hun begyndte på Holstebro Balletskole.

- Jeg havde aldrig danset ballet før, siger hun.


Det var en stor oplevelse, som jeg er glad for at have haft. Men jeg fandt bare ud af, at det ikke var mig. At det ikke var det, jeg skulle...


Men talentet havde hun, og i 7. klasse kom hun gennem nåleøjet og blev optaget på Det kgl. Teaters Balletskole, hvor hun fulgte undervisningen et år. Men så kom hun hjem til Vestjylland igen. Ikke fordi hun ikke havde bestået nogle af stopprøverne, men fordi hun selv havde valgt at stoppe.

Havde du hjemvé?

- Nej, det var ikke det. Og det var en stor oplevelse, som jeg er glad for at have haft. Men jeg fandt bare ud af, at det ikke var mig. At det ikke var det, jeg skulle...

Hvad vil du så?

- Ingen idé!, ler Catinka og ser helt afslappet ud ved tanken.

Lidt idéer har hun nu. For hun har tænkt sig at gå til og med 9. klasse på balletskolen og så tage på efterskole i 10. klasse.

- Og så vil jeg gerne hjem og gå på Danselinjen på Dansk Talentakademi, siger hun.

Annonce

Det bliver godt

Der er fuld opbakning og tillid til hjemmefra til, at Catinka tager sine egne beslutninger  - og på torsdag skal hele familien ind og se den 173 centimeter høje pige med de flotte bevægelser slå sig løs i det timelange show for "de store" elever, nemlig "Broer".

- Der er blevet lavet film fra forskellige steder i Holstebro Kommune, som skal indgå i showet. Jeg var med ved Nørrelandskirken og på Hjerl Hede. Det var sjovt. Jeg er sikker på, at det bliver rigtigt godt, lover Catinka.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Hun har altid stået på ofrenes side

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce