Annonce
Ulfborg/Vemb

Carsten og Sussi har købt en gammel postboks: Der er bare ét problem...

Den gamle postboks har stået på postkontoret i Ulfborg. Nu mangles blot nøglerne til skabene, som indtil videre tre lokale har været behjælpelige med at finde frem i gemmerne. Privatfoto: Sussi Andersen
Det er en stor artefakt, der nu skal stilles op på VW & Retro Museet i Ulfborg. Desværre mangler en vigtig del - én, der giver adgang.

Ulfborg: Det sker med jævne mellemrum, at der kommer noget "nyt gammelt" til her i VW & Retro Museet i Ulfborg. Seneste skud på stammen er en stor gammel postboks, der har stået på Ulfborg postkontor, som lukkede for efterhånden flere årtier siden.

- Det er i forbindelse med, at hjemmeplejen har købt bygningen og skal til at indrette kontor dernede, at en murer så den her dernede og ringede, om ikke det var noget for os, fortæller Carsten Andersen, der har museet med sin kone, Sussi Andersen.

Parret har i længere tid skrabet alskens artefakter sammen til en post-udstilling. Så fundet af postboksen kunne næsten ikke komme på et heldigere tidspunkt.

- Vi har alle mulige ting. Både emaljeskilte, uniformer og en gammel postkasse til udenfor. Og jeg leder hårdt efter en frimærkeautomat - af de her, som hang uden på postkontorerne førhen, siger Carsten Andersen.


Når mange børn kommer her ned, tror jeg ikke, de ved, hvad en postboks er. Så det skal de jo kunne undersøge ved at tage i skabene.

Carsten Andersen, medindehaver af VW & Retro Museet i Ulfborg


Men kronen på værket må nu næsten være postboksen. Der er bare ét problem:

- Der var kun et af skabene, hvor nøglen stadigvæk sad i. Så vi har haft travlt med at finde frem til nogle flere nøgler. Der er ikke noget i skabene, men det skulle jo gerne kunne være sådan, at de, der kommer forbi kan åbne ind til skabene og måske finde et brev eller en gammel avis, siger han.

Annonce

Den sjove snak

Indtil videre er det dog lykkedes at lokalisere tre nøgler:

- Der står jo bag på postboksens skabe, hvem der har haft den, så jeg har været i gang med at ringe rundt til folk og har da også lagt et opslag ud på Facebook, forklarer Carsten Andersen.

Men han ville nu stadigvæk gerne kunne skaffe lidt flere.

- Når mange børn kommer her ned, tror jeg ikke, de ved, hvad en postboks er. Så det skal de jo kunne undersøge ved at tage i skabene, siger han.

For at undersøge tingene, det kan der komme en masse sjovt ud af:

- Vi har haft en hernede, som så en Nokia 3310 ligge, og som spurgte, om det monstro var en fjernbetjening. En anden prøvede at skrive på skrivemaskine og syntes, det var vældig smart, at den udskrev med det samme, griner Carsten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce