Annonce
Navne

Carl Aage Sørensen modtager Lions Prisen Holstebro 2018

Carl Aage Sørensen med buket og diplom som årets Lions-pris-modtager. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

Holstebro: Modtager af Lions Prisen Holstebro 2018 er tidligere stadsgartner Carl Aage Sørensen, Mejdal, der blev indstillet både for sin indsats for den grønne udvikling i Holstebro gennem mange år og for indsatsen for demente. Prisen blev motiveret af Esben Grønbæk, præsident for Lions Holstebro ved prisoverrækkelsen.

I slutningen af 1980'erne, blev du tildelt Gartnernes Landsklubs miljøpris »Det gyldne hakkejern« for som ildsjæl på ihærdig vis at gå nye veje.

Det viste du i Holstebro allerede fra 1970, hvor du blev ansat som stadsgartner.

Først og fremmest satsede du på at udrydde brugen af kemiske sprøjtegifte i byens parker, grøftekanter og blomsterkummer.

For dig var der ikke noget, der hed ukrudt. Det var vilde planter.

Og du inspirerede medarbejderne:

I stedet for at sprøjte, brænde og hakke ihjel fik du medarbejderne til at tænke dynamisk, konstruktivt og biologisk, sagde du med glæde til Dagbladets journalist i forbindelse med din 80 års fødselsdag.

Sammen med mange andre spændende initiativer var du med til at sætte et særligt præg på byen og kommunen, og det er vi dig meget taknemlig for.

Men det er ikke mindst din indsats gennem de seneste ti år vi ønsker at sætte fokus på med Lions Prisen Holstebro 2018.

For ni år siden var du en af de første på banen, da Café Sommerfuglen blev etableret i Holstebro. En cafe for demensramte og pårørende og følgevenner, der gør en stor forskel.

Hvor der skabes stjernestunder, som giver øget livsglæde og livsmod og dermed større livskvalitet. Og giver de pårørende et meget vigtigt pusterum.

Her var du en vigtig drivkraft med at få fat i flere frivillige. Det startede med ganske få og nu er der omkring 50.

Du var formand i mange år og gjorde en stor indsats ved at gå ud i mange sammenhænge og fortælle om projektet.

Og cafeen havde - og har - stor glæde af, at du kender så mange, der kan fortælle en historie eller underholde, og at du har en god evne til at få dem til at gøre det i caféen for et par flasker vin.

Da du fyldte 80 meddelte du, at trådte ud for at lade andre tage over med det organisatoriske i Café Sommerfuglen, men du har siden været en aktiv følgeven for én, der har svær demens og gjort en stor forskel for den familie.

Ordningen med følgevenner er er særkende for Holstebro Kommune, for en følgeven er ikke kun en besøgsven. Det er personen, der følger den demente til en aktivitet, som vedkommende mestrede engang, men som nu kun kan lade sig gøre med en hjælpende hånd. Og som giver den pårørende et tiltrængt pusterum.

Du sætter gerne dig selv til side for at gøre noget for andre.

Du kan snakke med alle, og du har altid fokus på muligheder frem for at se begrænsninger.

Du er omsorgsfuld og iderig.

Du har af mange årsager fortjent at blive hædret. Det er vi stolte af at kunne gøre med Lions Prisen Holstebro 2018.

Med prisen følger et flot diplom og 10.000 kroner som du må bruge lige som du ønsker.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce