Annonce
Navne

Carl Aage Sørensen modtager Lions Prisen Holstebro 2018

Carl Aage Sørensen med buket og diplom som årets Lions-pris-modtager. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

Holstebro: Modtager af Lions Prisen Holstebro 2018 er tidligere stadsgartner Carl Aage Sørensen, Mejdal, der blev indstillet både for sin indsats for den grønne udvikling i Holstebro gennem mange år og for indsatsen for demente. Prisen blev motiveret af Esben Grønbæk, præsident for Lions Holstebro ved prisoverrækkelsen.

I slutningen af 1980'erne, blev du tildelt Gartnernes Landsklubs miljøpris »Det gyldne hakkejern« for som ildsjæl på ihærdig vis at gå nye veje.

Det viste du i Holstebro allerede fra 1970, hvor du blev ansat som stadsgartner.

Først og fremmest satsede du på at udrydde brugen af kemiske sprøjtegifte i byens parker, grøftekanter og blomsterkummer.

For dig var der ikke noget, der hed ukrudt. Det var vilde planter.

Og du inspirerede medarbejderne:

I stedet for at sprøjte, brænde og hakke ihjel fik du medarbejderne til at tænke dynamisk, konstruktivt og biologisk, sagde du med glæde til Dagbladets journalist i forbindelse med din 80 års fødselsdag.

Sammen med mange andre spændende initiativer var du med til at sætte et særligt præg på byen og kommunen, og det er vi dig meget taknemlig for.

Men det er ikke mindst din indsats gennem de seneste ti år vi ønsker at sætte fokus på med Lions Prisen Holstebro 2018.

For ni år siden var du en af de første på banen, da Café Sommerfuglen blev etableret i Holstebro. En cafe for demensramte og pårørende og følgevenner, der gør en stor forskel.

Hvor der skabes stjernestunder, som giver øget livsglæde og livsmod og dermed større livskvalitet. Og giver de pårørende et meget vigtigt pusterum.

Her var du en vigtig drivkraft med at få fat i flere frivillige. Det startede med ganske få og nu er der omkring 50.

Du var formand i mange år og gjorde en stor indsats ved at gå ud i mange sammenhænge og fortælle om projektet.

Og cafeen havde - og har - stor glæde af, at du kender så mange, der kan fortælle en historie eller underholde, og at du har en god evne til at få dem til at gøre det i caféen for et par flasker vin.

Da du fyldte 80 meddelte du, at trådte ud for at lade andre tage over med det organisatoriske i Café Sommerfuglen, men du har siden været en aktiv følgeven for én, der har svær demens og gjort en stor forskel for den familie.

Ordningen med følgevenner er er særkende for Holstebro Kommune, for en følgeven er ikke kun en besøgsven. Det er personen, der følger den demente til en aktivitet, som vedkommende mestrede engang, men som nu kun kan lade sig gøre med en hjælpende hånd. Og som giver den pårørende et tiltrængt pusterum.

Du sætter gerne dig selv til side for at gøre noget for andre.

Du kan snakke med alle, og du har altid fokus på muligheder frem for at se begrænsninger.

Du er omsorgsfuld og iderig.

Du har af mange årsager fortjent at blive hædret. Det er vi stolte af at kunne gøre med Lions Prisen Holstebro 2018.

Med prisen følger et flot diplom og 10.000 kroner som du må bruge lige som du ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce