Annonce
Vinderup

Campingfatter pakker ned efter første sæson: - Det har været som at komme hjem igen

Jens Pedersen er godt tilfreds ovenpå den sæson, der har markeret han og konens tilbagevenden til dén campingplads, de selv har stået i spidsen for ad to - nu tre - omgange. Troen på projektet i Ejsingholm er klippefast. Det skal nok lykkes at få pladsen op på fuldt blus igen, er campingfatteren sikker på. Foto: Jan Briks
Jens Pedersen er kommet hjem. Til den campingplads, han ad flere omgange har stået i spidsen for. Og som nu bliver sidste projekt før pensionen. Første sæson er gået, pladsen lukket ned for i år, og troen på projektet er stadig klippefast.

Ejsing: De har været her før. Af to omgange. Både fra 1993 til 2003 og fra 2005 til 2011. Imellem dét har de drevet campingpladser overalt i landet. Listen er lang.

Så da 72-årige Jens Pedersen og konen Pia Hallengreen i marts overtog Camping Ejsing Strand, var det med visheden om, at pladsen, de selv kalder Ejsingholms Perle, bliver den sidste, Jens skal stå i spidsen for.

- Det har været som at komme hjem igen, siger Jens Pedersen, der oprindeligt er fra Holstebro.

Det kunne da også mærkes, da pladsen skulle have en kærlig hånd - før sæsonstart, hvor 30 frivillige fra lokalområdet kom og hjalp. Den lokale opbakning skal man ikke tage fejl af.

Søndag sluttede første sæson så, og ugen her, bruges nu på at pakke de sidste ting væk, rengøre hytter og lokaler, lukke for vandet og gøre campingpladsen klar til vinter.

Og selvom det har været en på mange måder hektisk - og renoverings-tung første sæson, så tror Jens Pedersen, der har en medarbejder mere til at hjælpe, foruden sin kone, på projektet.

- Da vi kom her, var der fem fastliggere - og nu har vi 42, og jeg tror vi får en 15-20 mere, når vi åbner op igen. Så det går langsomt fremad, siger han.

For at gøre campingpladsen "up to date" er der henover sæsonen blevet skudt 300.000 kroner i renoveringer.

- Det kommer til at køre igen det her - det er jeg 100 procent sikker på, siger campingfatteren, der ligeledes kan se en fremgang på besøgstallet fra tidligere år.

Annonce

Fornyelse

Nu håber Jens Pedersen, at DCU, der ejer pladsen, hvor han er ansat, vil være med til et par renoveringsprojekter i det nye år.

Blandt andet en ny toiletbygning og tre luksushytter, som forhåbentlig kan lokke nogle turister til at skifte sommerhusene ud med en plads på campingpladsen. Og så skal der gang i cafeen igen.

- Den fik vi jo bygget i 2005, da vi havde pladsen der, så den vil gerne have op at køre igen, siger han.

Ligeledes håber han, at der kan blive penge til at ansætte endnu en mand på pladsen til næste år, da der kræves en hel del vedligehold.

- Vi er jo nødt til at forny os, og pladsen skal være pæn og ren, som han siger.

Så længe det er sjovt

Sæsonen igennem har arbejdsdagen for den 72-årige campingfatter heddet fra seks morgen til 22 aften. Så det er ikke uden et smil på læben, at han og konen lørdag sætter kursen mod varmere himmelstrøg:

- Vi tager fem uger til Gran Canaria. Det er i den samme bungalow, vi har besøgt de sidste fem år. Men det er en tid, hvor vi bare krøller ørene og får slappet af, siger han.

Når næste års sæson skydes igang i marts, er han fyldt 73. Men planer om at stoppe - har han ingen af.

- Nu tager vi et år af gangen. Jeg tror, at jeg ville kede mig, hvis jeg ikke havde det her, siger han.

Og så alligevel...

- Men jeg har jo også fem dejlige børnebørn, som jeg gerne ville se noget mere, siger han.

Det sidste må vente. Nu er tankesættet sat på sydlands-solen, før sæsonen 2020 skydes igang. Til den tid er energien nok kommet tilbage, er han enig med sig selv om:

- Og så længe det er sjovt, bliver jeg ved, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce