Annonce
Navne

Camilla gør, som hun vil, og har aldrig hørt et ondt ord for det: - Janteloven er stendød her i Vestjylland

Camilla Dalager er glad for biler - og lige som alt andet i hendes liv, skal de helst være smukke. Det er hendes lidt ældre model her, en Peugeot RCZ. Tøjet, Camilla har på, er fra den nye kollektion, som hun præsenterer i Holstebro-forretningen 20TOLV lørdag den 9. oktober - selvfølgelig sammen med et glas champagne. Foto: Johan Gadegaard
Camilla Dalager elsker smukke ting og at gøre noget ud af sig selv. Hendes livsprojekt er "at have en dejlig hverdag" sammen med sin teeanger-datter, og derfor bor hun fortsat i Holstebro. Her eksisterer janteloven nemlig ikke mere, hævder hun.

Holstebro: - Jamen, jeg siger dig; den eksisterer ikke, siger Camilla Dalager bestemt.

Vi sidder ved hendes stuebord over en kop kaffe og er kommet til at tale om Janteloven.

Over bordet hænger en enorm "guld"-lampe, dansk design for et italiensk firma - "jeg måtte bare have den, selv om den egentlig er lidt for stor til stuen" - og på en måde er den nærmest et symbol for Camilla selv: Smuk, umulig at overse og måske lidt for vild til Vestjylland.

Annonce

- Jeg kan sagtens gå rundt herhjemme i striktrøje og joggingbukser, men når jeg går udenfor, er det gerne med hat, høje hæle og makeup. Og jeg har aldrig mødt nogen her, der har sagt noget kritisk til mig om det. Altså, selvfølgelig synes folk, man er en idiot, hvis man opfører sig som én - jeg prøver så at være så meget mig selv som muligt i alle sammenhænge, siger den 44-årige direktør og designer.

Hun styrer også sit firmas SoMe (det står for "Sociale Medier" og er blandt andet opslag på Facebook og Instagram, red.) og får heller ikke der negative reaktioner.

- Hvis folk mener noget negativt om mig, er de i hvert fald så høflige, at de siger det bag min ryg, siger hun og ler.

Solgte det halve firma

Camilla bor i den villa i Holstebro, som hun flyttede ind i ved årtusindskiftet - og det har hun tænkt sig at blive ved med, selvom halvdelen af firmaet er ejet af Rasmus Scholdan i Brønderslev, og selvom en masse af firmaets udadvendte aktiviteter foregår i København.

- Da jeg flyttede ind i villaen, var en del af planen, at jeg skulle kunne arbejde hjemmefra. Så kom Simone jo til, og det blev endnu mere vigtigt for mig, at jeg kunne være hjemme - især da hun begyndte at gå i skole. Alting er så superlet, fordi jeg er her, når hun kommer fra skole, forklarer Camilla.

Datteren er i dag 14 år og går på Rolf Krake Skolen.

- Forleden var jeg faktisk ved at skræmme livet af min søde nabo. Min datter og jeg troede, at der måske var en ubuden gæst i huset, da vi kom hjem, så vi fik naboen til at gennemgå huset - og så havde jeg lige glemt at fortælle, at der stod en gine i arbejdsværelset. Han blev så forskrækket. "Nå, nu skylder vi naboen chokolade igen" sagde min datter, fortæller Camilla Dalager og ler. Foto: Johan Gadegaard

I 1971 grundlagde Camillas far, den dengang 21-årige Poul Hansen, taskefirmaet Belsac i Vemb. Han døde pludseligt i 2009, og Camilla valgte at føre firmaet videre sammen med sin mor. I 2018 overtog Camilla helt firmaet og solgte samme år halvdelen til Rasmus Scholdan.

- Han var min salgsdirektør, og jeg vidste, at selvom vi var ret forskellige, så arbejdede vi godt sammen. Det er ret fantastisk at være to til at drive det. Det var 100 procent det rigtige valg. Rasmus har styr på salg, lager og økonomi, selvom jeg selvfølgelig er inde over hovedlinjerne, og jeg sidder med det kreative så som markedsføring, SoMe og designudvikling, forklarer Camilla Dalager, der er uddannet Design Manager fra IBA i Kolding og derudover er specialiseret i taskekonstruktion fra ARS ARPEL i Milano.

Hvis folk mener noget negativt om mig, er de i hvert fald så høflige, at de siger det bag min ryg.


Bygningerne i Vemb er for længst solgt. Lageret er nu i Brønderslev. Camillas mor er i dag gået på pension, bor i Holstebro og er "en supercool bedstemor".

Annonce

Slangeprint og mix-match

Tasker, punge og handsker hedder stadig Belsac, mens den tøjkollektion, som Camilla Dalager lancerer for første gang her i efteråret, hedder Scholdan-Lentz, opkaldt efter det efternavn, som Rasmus' børn bærer.

Kollektionen består af 13 dele til efterår og vinter - der kommer nyt til foråret - og farven brun er den dominerende. Men er det ikke lidt kedeligt?

- Haha, nej, for jeg har lagt noget slangeprint ind, netop fordi brunt godt kan være lidt tungt. Og så er der også noget okkerfarver og lidt rosa - og det kan mix-matches på kryds og tværs, siger Camilla og hiver en slangeprint-nederdel frem og sætter den sammen med en stærkt mønstret skjorte.

Hun slår en skvalder-latter op, da hun ser journalistens ansigt.

- Jeg lever i pagt med naturen. Pagten består i, at jeg er herinde, og naturen holder sig derude, ler Camilla Dalgager, som fotografen dog her har fået lokket med udenfor med noget af sin kollektion. Foto: Johan Gadegaard

- Det er den vilde mønster-sammensætning. Men der er skam også det helt rolige tone-i-tone, beroliger hun og siger så henvendt til fotografen:

- Ja, I mænd har da noget af en kamp at kæmpe, for hold nu op, hvor er der ikke meget spræl i mandetøj. Og mænd kan jo kun gå i nederdel, hvis de er skotter...

Fotografen mumler et eller andet om shorts, mens undertegnede forsøger at lade være med at forestille sig ham i nederdel.

Annonce

Diva og æstetiker

- Jeg elsker farver, og jeg elsker at skabe. Men nu har jeg et helt univers at bevæge mig i istedet for kun at skabe endnu flere tasker. Det har jeg gjort længe, så det er sjovt at prøve noget nyt. Målgruppe? Tjah, jeg gik jo nok en anden vej, end de andre foreslog. Scholdan-Lentz har i forvejen jeans, og de mente, at det skulle være lidt i den genre. Men helt ærligt - jeg tog udgangspunkt i den, jeg er, og valgte at lave noget, der er til Kvinder. Jeg kan godt lide at være kvinde, og jeg elsker den mode, det univers og de divaer, der var i 1920'erne og 1930'erne, så jeg lod mig inspirere, fortæller Camilla Dalager.

Hun designer i øvrigt også tasker for kæden Neye - den serie, der hedder Hera.

Camilla Dalger er noget af en naturkraft. Boblende i live - og med en høj, hjertelig og utvungen latter. Hun ler ret meget. Og som før nævnt gør hun generelt, hvad hun har lyst til, "bare det ikke går ud over andre".

- Jeg forsøger meget med easy living. Men ind imellem kan det da være svært. Jeg er æstetiker, og jeg kan huske, at jeg sammen med min morfar gik til undervisning i Søren Kierkegaards "Enten eller". Der bliver æstetikeren sat op som en modsætning til etikeren, og det havde jeg lidt kvababbelse over. At dyrke det smukke blev sammenlignet med at være overfladisk - men altså; jeg har behov for at leve i det, men ikke behov for at lægge det på Instagram, siger Camilla og tilføjer:

- Jeg gør ind imellem nogle skøre ting, mens hun ruller med øjnene.

Annonce

Motionscentre lugter

En af de skøre ting var, da hun ville leve sundere og derfor indkøbte en juicemaskine - og derpå købte nogle glas, der var endnu dyrere end selve maskinen. Hun mente nemlig, at hun ville få en fornøjelig oplevelse ud af at drikke sund juice, hvis det skete af af smukke glas.

- Og jeg vil gerne have motion, men jeg kan ikke lide motionscentre. De lugter og er grimme. Nu har jeg så fået lavet et mini-motionscenter herhjemme og har fået sat en tv-skærm op; så kan jeg få motion, mens jeg ser Netflix-serier. Altså, det er da bare sjovt at udnytte det, der er det rigtige for én, forklarer hun.

Det her er Camillas daglige arbejdsplads - med dejlig udsigt. Foto: Johan Gadegaard

Hun ved godt, at hun er privilegeret og udnytter sine privilegier til at skabe det gode liv for sig selv. Men det er også et liv, der er fyldt med arbejde. Som hun selv siger: "Fritiden er aflyst".

- Alt er et spørgsmål om prioritering. Jeg bager ikke boller til min datter kommer hjem fra skole - vi tager den nemme løsning. Jeg går ikke til fritidsaktiviteter, og jeg har ikke gæster hver weekend. Jeg har brug for roen. Jeg er typen, der ville føle mig kvalt, hvis min kalender tre måneder frem var plastret til med aftaler, forklarer hun.

En kæreste er der heller ikke på matriklen.

- Det var det med den fritid, der var aflyst, ler hun - og tilføjer så:

- Nej, jeg har nok bare ikke mødt den rette endnu.

Til gengæld har hun en parkerings-engel.

- Jeg kan altid finde en parkeringsplads, uanset hvor jeg er. Så tænker jeg, at det er min søde parkeringsengel, der hjælper, og så får jeg et smil på læben. Om det er rigtigt eller ej er ikke så vigtigt, der er bare så mange ting i livet, der er afklarede, og så det er da hyggeligt at tro lidt på engle, spøgelser og mysterier...

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce